news

Anunt al procurorilor, ce se intampla acum cu dosarul lui Daniel Chitoiu. Acesta s-a externet pe furis din spital

Dosarul accidentului in care a fost implicat Daniel Chitoiu, in urma caruia doua persoane au murit si doua au fost ranite, a fost preluat de Parchetul Tribunalului Arges.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Parchetul Tribunalului Arges, in 30 decembrie conducerea Parchetului de pe langa Tribunalul Arges a dispus preluarea, pentru efectuarea urmaririi penale de catre un procuror criminalist desemnat din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Arges, a cauzei penale in care se fac cercetari pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa in legatura cu accidentul din 26 decembrie, de pe DN7, in apropierea localitatii Zamfiresti din judetul Arges.

Initial, cauza penala a fost inregistrata la Parchetul de pe langa Judecatoria Pitesti.

„Dispozitia de preluare a cauzei penale la unitatea de parchet ierarhic superioara are in vedere intensa reflectare in mass-media de la nivel national si local, ca urmare a consecintelor grave ale accidentului rutier cercetat – doua persoane decedate si doua cu vatamari corporale si a calitatii de membru in organele de conducere ale unei formatiuni politice a unuia din conducatorii auto implicati in accident. La acest moment, in cauza este dispusa inceperea in rem a urmaririi penale pentru savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa. (…) In perioada imediat urmatoare, printre actele de urmarire penala ce se vor efectua in cauza, raportat la natura faptelor cercetate, de catre procuror sau de organele de urmarire penala ale politiei judiciare, delegate in acest sens de procuror, se va proceda inclusiv la citarea partilor sau, dupa caz a mostenitorilor acestora, pentru audiere, in vederea administrarii cu celeritate a mijloacelor de proba. Raportat la actele procedurale efectuate in cauza, atunci cand imprejurarile vor permite, vom fi in masura sa oferim detalii suplimentare”, se arata in comunicat, citat de Mediafax.

Fostul ministru Daniel Chitoiu a fost externat joi din Spitalul Floreasca, el iesind din unitatea medicala fara a fi vazut de jurnalistii aflati in fata spitalului.

Surse judiciare sustineau ca Daniel Chitoiu va fi audiat dupa externare, existand suspiciunea ca fostul ministru vorbea la telefon in timpul impactului.

Anchetatorii cred ca masina condusa de secretarul general ALDE ar fi patruns pe contrasens, iar imediat dupa producerea accidentului au existat declaratii verbale contradictorii. In plus, pozitia masinilor nu conducea catre o ipoteza clara asupra vinovatiei.

Accidentul a avut loc in 26 decembrie 2019 in localitatea Zamfiresti din Arges. O femeie de 73 de ani si un barbat de 82 de ani au murit in urma impactului, iar alte doua persoane au fost ranite.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Jurnalista Adina Florea acuza ca a fost violata de Razvan Baltaretu, fost redactor-sef Vice: „Azi sunt suficient de puternica sa o spun”

Jurnalista Adina Florea l-a acuzat, public, marti, pe Razvan Baltaretu, fost redactor-sef al revistei Vice,…

2 ore ago

La doar o zi dupa ce Nicusor Dan le-a promis bucurestenilor o noua sala polivalenta, Gabriela Firea anunta ca vrea sa construiasca o sala „multifunctionala” de 20.000 de locuri

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, propune in programul sau electoral, la capitolul "Cultura",…

59 de minute ago

Germania: Zece persoane ranite de fulger, la Dresda. Doua au fost resuscitate dupa ce au intrat in stop cardiac

Zece persoane au fost ranite, unele in stare grava, in urma unui fulger care a…

37 de minute ago

Vicepremierul Neacsu i-a pacalit pe angajatii Guvernului, acestia anunta ca greva continua: „Nu s-a intamplat ce a promis”

Angajatii din Aparatul de lucru al Guvernului Romaniei anuntat ca greva japoneza continua. El il…

2 ore ago