Anunt crucial al presedintelui Iohannis privind viitorul lui Dacian Ciolos

politica

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca premierul Dacian Ciolos ar trebui sa-si continue proiectele si sa-si declare rapid intentiile in acest sens. Mai mult, presedintele crede ca seful Executivului ar trebui sa spuna „cu cine vrea sa continue”.

„Multi isi pun intrebarea daca Dacian Ciolos ramane un premier independent si dupa aceea se retrage sau daca doreste sa isi continue anumite proiecte si recunosc ca personal cred ca ar face bine sa isi continue proiectele. Are proiecte bune, incepute, dar atunci sa isi declare macar simpatia – sau adeziunea sau preferinta – pentru partidul cu care ar putea sa colaboreze in viitor dupa alegeri”, a spus Klaus Iohannis.

El a adaugat ca „Dacian Ciolos ar putea sa isi continue foarte bine proiecte importante daca acum, cand ecuatia este inca incerta, isi declara intentiile de viitor, si atunci ar trebuie sa declare si cu cine vrea sa isi continue aceste proiecte”.

Presedintele a subliniat insa ca nu va nominaliza „persoane independente politic pentru pozitia de premier al Romaniei.

„Dupa alegeri vom avea guvern politic. Toata lumea va reprezenta un partid. Asa functioneaza democratia”, a spus Klaus Iohannis.

„Cred ca atunci cand dl Ciolos va considera ca trebuie sa-mi spuna ca a luat o decizie sau ca vrea sa intre intr-un fel in aceasta campanie electorala va sti sa ma anunte si sa vina la o discutie”, a mai spus presedintele.

Intrebat ce va face daca se va contura, dupa parlamentare, o majoritate care sa-l propuna ca premier pe Dacian Ciolos, Klaus Iohannis a raspuns: „Atunci, probabil, pozitia mea va trebui sa fie cea pe care am avut-o si in 2009”.

Seful statului facea referire la episodul din 13 octombrie 2009, cand a fost propus pentru functia de premier din partea Partidului National Liberal si sustinut de PSD, PC si UDMR. Pe atunci, Klaus Iohannis era primar al Sibiului si facea parte din Forumul Democrat al Germanilor din Romania.

Klaus Iohannis a acceptat sa devina premier, dar presedintele de atunci, Traian Basescu, a decis sa nominalizeze un alt independent, pe economistul Lucian Croitoru.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: