Anunt de la Bruxelles pentru Dancila: „Fiti siguri ca presedinta CE nu va accepta un candidat desemnat de un prim-ministru aflat in plina procedura de destituire”

politica

Europarlamentarul Siegfried Muresan anunta ca sefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, nu va accepta nicio propunere de comisar european din partea premierului Dancila cat timp aceasta se in plina procedura de destituire.

„Daca Viorica Dancila a avut nevoie de 7 zile pentru pentru a trimite in mod oficial o propunere de comisar european din partea Romaniei atunci si presedinta aleasa a Comisiei Europene isi poate lua 3 zile timp pentru a da raspunsul pe aceasta propunere.
Fiti siguri ca presedinta Comisiei Europene nu va accepta un candidat desemnat de un prim-ministru aflat in plina procedura de destituire.

Vorbim aici de viitorul Uniunii Europene, e vorba de conducerea intregii Uniuni Europene pentru urmatorii 5 ani de zile.

Colegiul comisarilor nu isi poate permite sa aiba un membru din partea unui guvern ce tocmai a fost demis.

Comisia Europeana are nevoie de membri competenti si legitimi, iar Romania are nevoie de o reprezentare onorabila si puternica in Comisia Europeana”, a scris Muresan pe Facebook.

Viorica Dancila a trimis abia luni seara propunerea ca Dan Nica sa fie candidat din partea Romaniei pentru postul de comisar european. A doua propunere, Gabriela Ciot, nu a mai fost transmisa Comisiei Europene.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: