Anunt de la Cotroceni: Mihalache nu mai este consilier prezidential

politica

Presedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind eliberarea din functia de consilier prezidential a lui Dan Mihalache, pentru a fi numit ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Marea Britanie.

Dan Mihalache (Londra) a fost numit consilier prezidential in decembrie 2014, anterior, in perioada mai-noiembrie 2012, fiind secretar general adjunct al Guvernului, dar a fost demis de premierul de atunci, Victor Ponta, din cauza unor declaratii controversate.

Fost consilier al lui Adrian Nastase si a lui Crin Antonescu, secretar general adjunct al Guvernului Ponta, Dan Mihalache este un personaj controversat, el ajungand in centrul unui scandal cu implicatii diplomatice ca urmare a declaratiei ca daca parteneriatul strategic cu SUA depinde de Agentia Nationala de Integritate – care a stabilit ca in perioada 10 mai – 8 iunie 2012 a fost in incompatibilitate – atunci „mai bine fara”, pentru ca il ”lasa rece”.

Dan Mihalache a facut parte din delegatia care l-a insotit pe presedintele Klaus Iohannis in Serbia, la jumatatea lunii iulie 2015. Ulterior in presa au aparut fotografii in care Dan Mihalache apare dormind in timpul intalnirii cu delegatia sarba, mai scrie Mediafax.

Tot miercuri, presedintele Iohannis a mai semnat urmatoarele decrete:

Decret privind acreditarea doamnei Brandusa Ioana Predescu in calitatea de Ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Regatul Tarilor de Jos (Olanda);

Decret privind acreditarea domnului Ion Vilcu in calitatea de Ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Statele Unite Mexicane;

Decret privind acreditarea domnului George Gabriel Bologan in calitatea de Ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Republica San Marino.

Decret pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a Acordului privind transferul si mutualizarea contributiilor la Fondul unic de rezolutie, semnat la Bruxelles la 21 mai 2014.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: ,

Comentarii: