Anunt de ULTIMA ORA al Lufthansa despre Lubitz si zborul Germanwings

news

Directorul general al Lufthansa, Carsten Spohr, si-a reafirmat miercuri in fata Comisiei pentru Transporturi a Parlamentului german angajamentul de a clarifica toate detaliile prabusirii avionului Airbus A320 al companiei Germanwings (filiala low-cost a Lufthansa) la 24 martie in sud-estul Frantei, precizand insa ca in acest moment prioritatea sa este asistarea familiilor celor 150 de victime ale catastrofei, relateaza agentiile DPA si EFE.

Prezent alaturi de Carsten Spohr la audierea de miercuri, ministrul german al transporturilor, Alexander Dobrindt, a mentionat ca, dupa analiza celor doua cutii negre ale aparatului, acum este perfect clar faptul ca pilotul secund Andreas Lubitz, odata ramas singur in cabina de pilotaj, a actionat in mod deliberat comenzile pentru a prabusi aparatul.

Copilotul Lubitz urmase timp de mai multi ani tratamente pentru tulburari psihice, el intrerupandu-si in anul 2009 cursurile de pilotaj in urma unui grav episod depresiv pe care l-a adus la cunostinta societatii Lufthansa. Dar in ziua tragediei, el se afla in concediu medical in urma unui alt episod depresiv, insa de data aceasta nu a mai informat compania, mentioneaza Agerpres.

Totusi, ministrul Dobrindt a adaugat ca o clarificare deplina a comportamentului copilotului si a tot ceea ce s-a intamplat cu acel avion cere timp, anuntand totodata ca pentru a se avansa in investigatie luna viitoare se va realiza un zbor de simulare pe aceeasi ruta efectuata de cursa 4U9525, Barcelona-Dusseldorf. Unul dintre obiectivele acestui zbor este de a se intelege natura zgomotelor redate de banda audio a cutiei negre ce a inregistrat sunetele din cabina de pilotaj si care nu sunt elucidate de datele din a doua cutie neagra, cea care contine parametrii de zbor.

Pe de alta parte, oficialul german a declarat ca valoarea indemnizatiilor ce vor fi acordate familiilor victimelor trebuie stabilita in functie de nationalitatea acestora din urma.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: