Anunt DRAMATIC despre victimele din club: Numarul deceselor s-ar putea DUBLA

news

Numarul deceselor victimelor ranite grav in incendiul de la Colectiv s-ar putea dubla, a declarat, duminica, premierul Victor Ponta, precizand ca aceasta este concluzia unui grup de lucru pe care l-a convocat la Guvern.

Din acest grup fac parte premierul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea, Ministrul Apararii, Mircea Dusa, comandantul Spitalului Militar, Florentina Ionita Radu, prof. dr. Ioan Lascar, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, si seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat.

„Din pacate, tragedia nu s-a incheiat vineri seara” — au spus la intalnire majoritatea celor prezenti.

„Ieri vorbeam de 35 de pacienti in continuare in stare critica, din cei 146 de internati. Dar numarul pacientilor in stare critica si foarte grava se apropie de 80 – 90″, anuntase anterior ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

S-a stabilit ca luni dimineata sa se faca o comisie de medici, din care vor face parte atat ministrul Banicioiu, cat si dr. Ioan Lascar, care vor merge la toate spitalele pentru a evalua starea pacientilor, urmand sa prezinte concluziile grupului de lucru ce se va reuni din nou la Palatul Victoria.

Acestei comisii i se vor alatura doi medici francezi, considerati a fi cei mai buni specialisti in arsuri.

Spitalele Capitalei aveau internati, duminica la pranz, 140 de raniti in incendiul de la clubul Colectiv si doar o singura victima neidentificata, la Spitalul de Arsi, potrivit datelor Ministerului Sanatatii.

Astfel, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) sunt 24 de pacienti, la Floreasca- 15, La Spitalul de Arsi – 27, la Bagdasar Arseni – 22, la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” -cinci, Spitalul „Sf Ioan” -opt, Spitalul Elias – 15, Spitalul Militar – 11, Spitalul „Sf. Pantelimon” – cinci, Spitalul Gerota -trei si la Spitalul SRI – cinci.

Ultimul bilant al incendiului de vineri seara din Club Colectiv arata 29 de persoane decedate, dupa ce doua tinere, una aflata in Spitalul Bagdasar Arseni, iar alta la Spitalul de Arsi, au murit, duminica dimineata.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: