Anunt oficial in Germania: „200 de de membri ISIS, potentiali TERORISTI, se afla acum in tara”

externe

Ministerul de Interne al Germaniei a anuntat ca in tara se afla sute de potentiali teroristi, islamisti de cetatenie germana care au luptat alaturi de ISIS iar acum sunt inapoi acasa.

Fosti militanti care au luptat alaturi de ISIS si de alte grupati teroriste impotriva trupelor guvernamentale ale Siriei Si Irakului se intorc acum acasa, astfel incat riscul unor atentate teroriste este foarte mare, a declarat ministrul de Interne al Germaniei, Thomas de Maiziere, intr-un interviu pentru Bild am Sonntag.

„Numarul potentialilor teroristi care sunt acum in Germania este mai mare ca oricand”, a mentionat ministrul. El a adaugat ca nu mai putin de 760 de cetateni germani s-au alaturat teroristilor din Siria si Irak, dintre care o cincime sunt femei. Marea majoritate a germanilor din ISIS sunt tineri pana in 30 de ani, care au crescut in Germania si au dubla cetatenie.

Maiziere a mai spus ca 120 de cetateni germani au murit in conflictele din Orientul Mijlociu, in timp ce 200 au reusit sa se intoarca acasa. Ceilalti participa in continuare la activitati teroriste, a subliniat ministrul. El a specificat ca monitorizarea „returnatilor” necesita o multe de resurse si este dificila din motive legale. Serviciile secrete monitorizeaza in acest moment numai 70 de germani care au legaturi cu ISIS.

In aceste conditii, este imposibil ca autoritatile sa ofere garantii de 100% privind securitatea cetatenilor, insa ministrul a promis ca va face tot ce ii sta in putinta. El a tinut sa sublinieze ca niciunul dintre semnalele privind legaturi intre fluxul de refugiati si activitatile teroriste nu s-a dovedit a fi demn de luat in seama.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: