Anunt neasteptat al Pentagonului. Romania achizitioneaza inca un sistem de rachete din Statele Unite

news

Compania de armament Raytheon a primit din partea Fortelor Aeriene din SUA doua contracte, in valoare totala de 659,9 milioane de dolari, pentru livrarea in Romania si in alte tari a unor sisteme de rachete aer-aer si a unor echipamente de testare, anunta Pentagonul.

„Compania Raytheon (…) a primit un contract in valoare de 634.204.347 de dolari pentru productia Lotului 31 al Sistemelor avansate de rachete aer-aer cu raza medie de actiune (AMRAAM). Contractul este pentru productia de rachete de tip AMRAAM si a pieselor componente. Sistemul AMRAAM include rachetele, piese si echipamentele telemetrice. Sistemele vor fi fabricate in Tucson, Arizona, urmand sa fie finalizate pe 31 ianuarie 2020”, informeaza Departamentul american al Apararii intr-un comunicat postat pe site-ul institutiei, informeaza Mediafax.

„Acest contract implica vanzari de echipamente militare in strainatate, in Japonia, Coreea de Sud, Maroc, Polonia, Indonezia, Romania, Spania, Turcia, Bahrain si Qatar”, precizeaza Pentagonul.

In plus, compania Raytheon a primit un contract in valoare de 25.766.768 de dolari, aditional unui acord semnat anterior (FA8675-15-C-0022), privind instrumente speciale si echipamente de testare, pentru Loturile 28-30 ale Sistemelor AMRAAM. „Acest contract implica vanzari de echipamente militare in strainatate, in Norvegia, Japonia, Coreea de Sud, Maroc, Australia, Marea Britanie, Polonia, Indonezia, Romania, Spania, Turcia si Qatar”, mentioneaza Pentagonul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: