Anunt oficial al procurorului general. Cine preia sefia DNA dupa retragerea Ancai Jurma

news

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a anuntat, marti, ca sefia interimara a DNA va fi preluata de procurorii adjuncti, Marius Iacob si Calin Nistor.

„In cursul zilei de azi, 8 ianuarie 2019, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), domnul Augustin Lazar, a participat la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) la o sedinta ocazionata de finalizarea mandatului de conducere al doamnei procuror sef Anca Jurma. Cu acest prilej, s-a constatat ca aceasta si-a indeplinit obiectivele asumate: asigurarea unui interimat echilibrat, continuarea combaterii fenomenului coruptiei, respectarea normelor procedurale, a standardelor europene in materie si apararea drepturilor fundamentale ale cetatenilor.

Totodata, in acest cadru, s-a transmis conducerea DNA de la procurorul sef interimar, caruia ii expira delegarea, catre procurorii sefi adjuncti, conform reglementarilor interne.

In acest context, procurorul general al PICCJ le-a adresat procurorilor anticoruptie un mesaj in care a subliniat faptul ca DNA are resursele umane de expertiza profesionala pentru a asigura integritatea, eficienta si disciplina institutionala, precum si de a continua lupta anticoruptie, in conformitate cu normele si standardele profesionale de eficacitate, calitate a actelor de urmarire penala si de aparare a drepturilor fundamentale ale omului.

De asemenea, domnul Augustin Lazar si-a exprimat convingerea ca noua conducere a DNA va lua toate masurile legale pentru a asigura desfasurarea in conditii optime a activitatii structurii anticoruptie”, transmite Parchetul General.

Comentarii: