Anunt oficial. Doar doi jandarmi au fost sanctionati in urma interventiilor violente la protestele din perioada februarie 2017-septembrie 2018

news

Jandarmeria Romana anunta, intr-o adresa oficiala, ca doar doi jandarmi au fost sanctionati disciplinar pentru interventiile in cadrul protestetelor din perioada februarie 2017-septembrie 2018. Aceasta perioada include protestele in legatura cu OUG 13 si represiunea din 10 august 2018.

Intr-un raspuns oficial catre Marian Raduna (Rezistenta TV), Jandarmeria Romana afirma ca in urma interventiilor la protestele din perioada februarie 2017-septembrie 2018 au fost doar doi jandarmi sanctionati disciplinar. Jandarmeria sustine ca au fost inregistrate 211 sesizari din partea cetatenilor privind comportamentul fortelor de ordine.

Aproximativ 800 de plangeri penale au fost inregistrate la Sectia parchetelor militare din partea unor persoane care sustin ca au avut de suferit in urma interventiei jandarmilor la protestul din 10 august.

Manifestatia a fst inabusita cu gaze lacrimogene si tunuri cu apa. Unii demonstranti pasnici au fost batuti de fortele de ordine.

„In urma activitatilor desfasurate pana luni, 3 septembrie, in cauza aflata pe rolul Sectiei parchetelor militare avand ca obiect cercetarea incidentelor violente petrecute cu ocazia manifestatiei din Piata Victoriei din Bucuresti, numarul plangerilor penale inregistrate a ajuns la 770”, anunta Ministerul Public in septembrie 2018.

Recent, dosarul violentelor a fost preluat de DIICOT, sustinandu-se ca sunt elemente care aduc atingere sigurante nationale.

Mai mult despre: ,

Comentarii: