Anunt pesimist al Germaniei: „Dezvoltarea unui vaccin impotriva noului coronavirus ar putea dura ani de zile”

externe

Ministrul sanatatii german, Jens Spahn, a apreciat ca dezvoltarea unui vaccin impotriva noului coronavirus ar putea dura ani de zile, in timp ce presedintele american Donald Trump considera ca acesta ar putea sa fie disponibil pana la sfarsitul anului 2020, potrivit AFP, citata de Agerpres.

„As fi incantat daca ar fi posibil sa se ajunga in cateva luni la aceasta, dar cred ca trebuie sa ramanem realisti, ar putea dura inca ani pentru ca pot exista deceptii, asa cum s-a intamplat cu alte vaccinuri”, a declarat Jens Spahn duminica seara la canalul de televiziune german ARD.

„Dezvoltarea vaccinurilor face parte dintre sarcinile cele mai dificile ale medicinei”, a adaugat el.

Duminica seara, presedintele american, aflat in campanie electorala cu sase luni inaintea scrutinului prezidential, s-a aratat mult mai optimist cu privire la acest subiect.

„Credem ca vom avea un vaccin pana la sfarsitul acestui an”, a spus el intr-o emisiune speciala, la National Mall din Washington. „Medicii vor spune: nu trebuie sa spuneti asta. Eu spun ceea ce gandesc”, a adaugat Trump.

In ultimele 24 de ore s-au inregistrat 679 de noi cazuri de contaminare cu noul coronavirus in Germania si 43 de noi decese, potrivit datelor publicate luni de Institutul Robert Koch (RKI) pentru boli infectioase, citat de Reuters. Astfel, numarul total al infectiilor in Germania se ridica la 163.175, iar cel al deceselor la 6.692.

Mai mult despre:

Comentarii: