Anunt stupefiant al Parchetului General privind scandalul microfonului din priza. Totul a fost premeditat, Carmen Dan ar trebui sa demisioneze

news

Dosarul deschis dupa ce ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a acuzat ca a gasit un microfon in locuinta a fost inchis de procurorii de la Parchetul General. 

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca fapta de violare de domiciliu nu exista, fiind vorba despre doua persoane care au intrat in locuinta ministrului, cu acceptul surorii ei. Este vorba despre doi fosti ofiteri de informatii, care ar fi fost chemati pentru a efectua un control prin care sa verifice daca exista aparatura de interceptare.

Mai mult, spun sursele citate, microfonul nu a fost gasit in priza, ci ar fi fost plasat chiar de cel chemat sa il descopere. Aparatul nu era functional si nici nu avea loc in spatiul in care a fost gasit.

La momentul presupuselor verificari, Carmen Dan nu se afla in locuinta, spun sursele mentionate.

Carmen Dan a depus, la sfarsitul anului 2017, o plangere la Parchetul General care a deschis un dosar penal pentru violare de domiciliu, dupa ce ministrul a gasit in casa sa un dispozitiv de ascultare ascuns intr-o priza.

„Era un dispozitiv in perete. Nu era un dispozitiv la vedere pe care sa il poti vedea in mod normal. Am considerat ca este un aspect care are atributiile si competenta necesara. Am descoperit dispozitivul azi-dupa amiaza, cand am vrut sa pun telefonul in priza. Dupa-amiaza. Dupa sedinta de Guvern. Dispozitivul nu era vizibil, consider ca este o precizare importanta. La domiciliu este un spatiul meu privat. Este un dispozitiv functional”, a declarat Carmen Dan la acel moment.

Ulterior, purtatorul de cuvant al SRI, Ovidiu Marincea a afirmat ca dispozitivul de inregistrare provine, din primele informatii, din zona privata, fiind vorba de un „dispozitiv ieftin, care poate fi cumparat cu 200-300 lei de pe orice site”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: