Anunt SURPRINZATOR: Petre Toba, urmarit penal de DNA, continua sa lucreze in cadrul Guvernului

news

Fostul ministru Petre Toba este consilier la Ministerul Afacerilor Interne, iar masurile in cazul acestuia vor fi luate in functie de evolutia anchetei penale, a declarat, joi, Dragos Tudorache, succesorul lui Toba la conducerea MAI.

„Astept evolutia anchetei penale care este in desfasurare si, in functie de ea, voi lua si masurile care, de altfel, sunt prevazute de lege. Vom vedea cum evolueaza ancheta. La acest moment, el este incadrat consilier, asteptand rezultatul si evolutia anchetei”, a spus ministrul Afacerilor Interne, Dragos Tudorache.

Petre Toba, care are gradul profesional de chestor general, ramane astfel cu statutul de politist, fiind ofiter pus la dispozitia superiorilor ierarhici.

Petre Toba a demisionat in 1 septembrie din functia de ministru al Internelor, dupa ce DNA a anuntat ca au fost demarate procedurile de incepere a urmaririi penale pentru favorizarea infractorului, intrucat ar fi refuzat sa demareze procedurile de declasificare a documentelor DIPI care ar fi atestat cheltuielile nelegale din fondurile operative.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: