Anunt surpriza al Ucrainei, primele avioane F-16 sosesc imediat dupa Paste. Avioanele vin din Danemarca, Olanda, Norvegia si Belgia

externe

avioane F-16, aprobare, Statele Unite, Danemarca, Olanda, Ucraina, anthony blinken,

Ucraina va incepe sa opereze cu avioane F-16 dupa Pastele ortodox din 5 mai, a declarat Kievul, in timp ce tara se confrunta cu bombardamentele devastatoare ale Rusiei, relateaza Newsweek.

„Asteptam”, a declarat purtatorul de cuvant al fortelor aeriene ucrainene, Ilia Ievlash, adaugand ca avioanele vor urca pe cerul Ucrainei devastate de razboi „dupa Paste”, potrivit unor remarci preluate miercuri de presa ucraineana.

O serie de sustinatori occidentali ai Ucrainei – Danemarca, Olanda, Norvegia si Belgia – s-au angajat sa furnizeze Ucrainei avioane F-16 produse de Lockheed Martin.

Kievul a solicitat de mult timp avioane avansate pentru a-si moderniza fortele aeriene, afectate de mai mult de doi ani de razboi impotriva avioanelor superioare si mai numeroase ale Rusiei. Rusia si-a folosit avioanele, care zboara in afara razei de actiune a apararii antiaeriene a Ucrainei, pentru a lansa lovituri aeriene devastatoare cu bombe ghidate asupra Ucrainei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: