Categories: news

Anuntul Administratiei Prezidentiale dupa ce cazul Rosia Montana a fost discutat in CSAT: „A fost permanent in atentia presedintelui Romaniei”

Membrii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) au fost informati, in sedinta de miercuri, cu privire la stadiul includerii „Peisajului cultural minier de la Rosia Montana” in Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, urmand ca problematica sa fie in continuare gestionata de Guvern, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

„In incheierea sedintei, ministrul Culturii si Identitatii Nationale a informat membrii Consiliului cu privire la stadiul includerii ‘Peisajului cultural minier de la Rosia Montana’ in Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Subiectul ‘Rosia Montana’, ca parte a patrimoniului cultural national si a patrimoniului cultural universal, a fost permanent in atentia presedintelui Romaniei, atat din punct de vedere cultural, cat si sub aspect social, cu impact major intr-o zona istorica a Romaniei”, se spune in comunicat.

Potrivit sursei citate, tema supusa atentiei are o dimensiune patrimoniala, iar in baza cadrului legal existent, Guvernul dispune de instrumentele si de institutiile abilitate pentru a gestiona intregul proces de includere a „Peisajului cultural minier de la Rosia Montana” in Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

„In baza prevederilor constitutionale si legale, membrii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii au luat act de informarea facuta de catre ministrul Culturii si Identitatii Nationale, urmand ca problematica sa fie in continuare gestionata de catre Guvernul Romaniei”, se mai arata in comunicat.

Sedinta CSAT, condusa de presedintele Klaus Iohannis, a avut loc, miercuri, la Palatul Cotroceni.

AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Dincu anunta deja referendum pentru demiterea lui Clotilde Armand: „Organizatia Bucuresti, cu Gabriela Firea ca sef al ei, sunt pregatiti sa protesteze mult mai consistent”

Presedintele Consiliului National al PSD, Vasile Dincu, a anuntat miercuri ca PSD intentioneaza sa convoace…

5 ore ago

USRPLUS l-a exclus pe consilierul care a votat alaturi de PNL bugetul propus de Mihai Chirica: „Isi va pierde mandatul”

Consilierul Cezar Baciu (USRPLUS) a fost exclus, miercuri seara, din partid dupa ce a votat…

55 de minute ago

Document: Ginerele lui Paul Stanescu (PSD), angajat recent la ASF pe un salariu de 4.000 euro/lunar. Anterior a fost consilier al grupului parlamentar al PSD

Cristian Muntean, angajat al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), a transmis Senatului un memoriu in…

7 ore ago

A murit Ileana Vulpescu. Radu F. Alexandru: „O mare romanciera a plecat dintre noi”

Scriitoarea Ileana Vulpescu a murit, anunta dramaturgul Radu F. Alexandru pe pagina sa de Facebook.…

4 ore ago

Tudorache-Diamante isi proclama victoria, anunta deja sfidator ca Sectia Speciala i-a dat dreptate: „He, he”

Deputatul PSD Daniel Tudorache a postat un mesaj victorios, miercuri seara, pe Facebook la cateva…

6 ore ago

Mirul a avut efect. DIICOT a clasat dosarul lui Varujan Vosganian: „Nu au fost gasite probe sau indicii noi”

Procurorii DIICOT au clasat partea din dosarul Romgaz care il viza pe fostul ministru al…

6 ore ago