Anuntul Guvernului dupa ce Dragnea a venit intempestiv la Palatul Victoria. Seful PSD face presiuni pentru a-l contracara pe Iohannis

news

Guvernul a anuntat oficial, marti seara, ca se intuneste miercuri in sedinta, unde ar urma sa fie gasita o solutie privind rectificarea bugetara, urmare a situatiei din CSAT, unde presedintele Klaus Iohannis a suspendat sedinta, afirmand ca nu s-a putut obtine consens in CSAT pentru emiterea avizului necesar rectificarii bugetare. Anuntul Guvernului privind sedinta de miercuri a fost facut la scurt timp de la plecarea de la Palatul Victoria a liderului PSD, Liviu Dragnea, care s-a intalnit cu premierul Viorica Dancila si cu mai multi ministri, discutiile vizand rectificarea bugetara.

Conform anuntului Guvernului, sedinta Cabinetului Dancila ar urma sa aiba loc de la ora 13.00, scrie news.ro.

Marti seara, Liviu Dragnea a mers la Palatul Victoria dupa ce, anterior, au existat discutii telefonice pe tema rectificarii bugetare cu premierul Viorica Dancila si cu liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, aflat in Polonia, declarau surse politice.

Conform acestora, Liviu Dragnea ar fi insistat pe ideea gasirii unei solutii astfel incat sa fie facuta rectificarea bugetara, iar o discutie pe acest subiect ar urma sa aiba loc miercuri, in sedinta de Guvern.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, ca nu s-a putut obtine consens in CSAT pentru emiterea avizului necesar rectificarii bugetare si, prin urmare, intrucat considera ca este necesara rectificarea bugetara, a suspendat sedinta Consiliului, pentru a da timp Guvernului sa elaboreze un nou proiect.

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a anuntat ulterior ca intarzierea aprobarii rectificarii creeaza efecte negative in economie, putand aparea blocaje si intarzieri in acordarea de salarii in sectorul bugetar, in derularea investitiilor, in sanatate si in acordarea de compensatii pentru cei afectati de pesta porcina.

De asemenea, Teodorovici a spus ca suspendarea sedintei CSAT nu este prevazuta in lege si a cerut desecretizarea stenogramei pentru a vedea care a fost punctul de vedere al fiecarei structuri membre.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: