Anuntul lui Iohannis dupa intalnirea cu Isarescu: „Avem programe, avem solutii pentru finantarea deficitului, pentru revigorarea economica”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, ca este „clar” ca deficitul bugetar al Romaniei va fi mai mare decat cel planificat si acesta va trebui finantat.

„Tocmai am finalizat o intalnire foarte buna, la care au participat, impreuna cu mine, domnul Ludovic Orban – Premierul, domnul Isarescu – Guvernatorul Bancii Nationale, Ministrul Finantelor – domnul Citu, si colegul meu, Cosmin Marinescu.

Am avut o discutie destul de lunga si am reusit nu doar sa atingem temele importante, ci chiar sa venim cu solutii foarte bune. Am discutat, evident, situatia economica, situatia bugetului, situatia generala.

Ne-am concentrat in aceasta discutie, in partea dupa introducere, pe doua teme, prima fiind deficitul bugetar. Este clar ca vom avea un deficit mai mare decat a fost initial – vorbesc initial la inceputul anului, planificat – iar acest deficit trebuie finantat si am avut o discutie foarte buna pentru a vedea ce masuri sunt fezabile, ce masuri se impun pentru revigorarea economica.

Spun intentionat revigorare economica, fiindca in Romania nu putem sa vorbim de o repornire a economiei. Noi nu am oprit-o niciodata. Economia Romaniei nu a fost oprita. Au fost anumite sectoare care au fost oprite, insa, in ansamblu, nu am avut o astfel de masura.

Ceea ce ne dorim cu totii este sa avem o finantare buna pentru deficit, ca sa nu fie nevoie de masuri suplimentare de austeritate. Este nevoie de masuri foarte coerente, care ne permit sa incurajam aceasta economie, care este, in momentul de fata, intr-o situatie speciala, intr-o situatie de criza.

Am gasit solutii pentru toate si este evident ca aceste solutii pot fi puse in practica cel mai bine daca toate entitatile care au fost astazi la masa lucreaza impreuna. Au lucrat si pana acum, vom intensifica lucrarea.

Avem programe, avem solutii pentru finantarea deficitului, pentru revigorarea economica si credem ca daca facem lucrurile asa cum trebuie – si asa ne-am propus sa le facem – atunci avem sanse bune sa isi revina economia romaneasca si sa iesim destul de repede din situatia total neplacuta, din situatia de criza in care ne gasim acum”, a spus seful statului, intr-o declaratie sustinuta la Palatul Cotroceni.

Seful statului a avut, la Palatul Cotroceni, o sedinta cu premierul Ludovic Orban, ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, pentru evaluarea situatiei economice in contextul crizei generate de epidemia de COVID-19.

Mai mult despre: ,

Comentarii: