Anuntul NATO privind aderarea Ucrainei: „Cand vor fi indeplinite conditiile”. Zelenski, reactie dura: „Fara precedent si absurd”

news

Jean Stoltenberg, NATO, ajutor, Ucraina, Trump reales

Liderii NATO vor invita Ucraina sa se alature aliantei militare „atunci cand aliatii vor fi de acord si cand vor fi indeplinite conditiile”, a declarat marti secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, debutul summitul anual din aceasta tara baltica.

Comentariile lui Stoltenberg au fost facute dupa ce presedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a criticat pe liderii NATO.

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat ca este absurd ca nu exista un calendar pentru aderarea Ucrainei la NATO care sa fie anuntat la summitul Aliantei care incepe marti la Vilnius.

„Este fara precedent si absurd cand nu este stabilit un calendar, nici pentru invitatia de aderare la NATO, nici pentru obtinerea calitatii de membru de catre Ucraina. In acelasi timp formulari vagi despre ‘conditii’ sunt adaugate fie si pentru invitarea Ucrainei”, a scris el in engleza pe aplicatia de mesagerie Telegram.

„Asta inseamna ca ramane o fereastra de oportunitate pentru a targui aderarea Ucrainei la NATO cu prilejul negocierilor cu Rusia”, ceea ce incurajeaza Moscova „sa-si continue teroarea” impotriva statului vecin, a mai postat Zelenski.

Precizand ca va veni in persoana la summit, Zelenski a mai afirmat: „Incertitudinea este slabiciune. Si voi discuta asta in mod deschis la summit”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: