Anvelope All Season M+S sau Anvelope Iarna? M+S sau 3PMSF? Ce alegem? (P)

life

Alegerea anvelopelor pentru sezonul de iarna poate fi foarte solicitanta si consumatoare de timp. Ce inseamna M+S si 3PMSF ca inscriptii pe o anvelopa si care este valoarea acestor simboluri pentru siguranta in timpul conducerii, vei descoperi in cele ce urmeaza.

Diferentierea intre anvelopele pentru diferite anotimpuri a fost o neclaritate pentru multi soferi de ani de zile. Situatia s-a imbunatatit cand, in 2012, Uniunea Europeana si ONU au adoptat reglementari privind utilizarea marcajelor pentru cauciucurile ce pot fi considerate anvelope de iarna.

Cu toate acestea, multi soferi inca nu stiu cum sa citeasca simbolurile de pe o anvelopa si sa verifice daca este adecvata pentru utilizare in conditii de iarna.

Cum recunosti o anvelopa de iarna?

Atunci cand folosim anvelope iarna in sezonul rece ne asteptam ca ele sa ne ofere siguranta, chiar si in cele mai dificile conditii, atunci cand drumul este acoperit de zapada si gheata, insa la fel de important ca anvelopele este si soferul masinii. Este important ca anvelopele de iarna sa faciliteze demarajul, virajele, iar franarea in aceste conditii dificile sa fie cat mai precisa.

Oprirea eficienta a unui vehicul in miscare este cel mai bun indicator al calitatii anvelopelor. Mai mult, este un parametru relativ usor de verificat, care asigura fiabilitatea masuratorilor.

Deci, ce inseamna M+S pe o anvelopa? MUD + SNOW, adica noroi si zapada, insemnand ca anvelopa functioneaza mai bine pe un drum cu noroi si/sau zapada decat un model obisnuit, ce nu are acest marcaj. Acest lucru poate fi putin inselator. Practic, conform legii, toate anvelopele inscriptionate cu M+S, MS, M&S, M.S. sunt considerate anvelope de iarna. Cele care prezinta si marcajul 3PMSF pot fi folosite si in conditii de iarna severe.

Anvelopele ALL Season sunt marcate M+S!

La cumparare, trebuie sa va amintiti ca simbolul M+S apare pe toate modelele de iarna, dar nu toate anvelopele cu acest marcaj pot fi folosite in conditii severe de iarna. Pe langa aceast marcaj mentionat, cauciucurile mai pot avea aplicate pe flancul lateral si sintagma “all wather”, “all season” sau semne care indica cele 4 anotimpuri.

Prezenta marcajului M+S pe anvelopele all season semnifica faptul ca aceste anvelope pot fi folosite iarna , asta nu inseamna insa ca pot fi utilizate in orice conditii de vreme sau de carosabil.

Anvelopele All Season se pot utiliza mai degraba in conditiile unei ierni mai blande , fara prea multe precipitatii si cu temperaturi moderate. Daca iarna este una cu multe precipitatii iar carosabilul este acoperit cu zapada sau gheata atunci este necesara utilizarea anvelopelor de iarna care au si marcajul 3PMSF (Creasta de munte cu fulgul de zapada in interior).

In principiu, anvelopele all season cu M+S au un compus foarte moale si o banda de rulare cu mai multe incizii decat la cele de vara pentru a face posibila functionarea mai sigura pe un drum cu zapada sau noroi. Din pacate, acest lucru nu este verificat prin teste unificate si este posibil sa nu fie 100% fiabil.

Trebuie tinut cont, totusi, ca anvelopele all season sunt un compromis! Ele nu garanteaza un comportament similar anvelopelor dedicate sezoanelor cald sau rece. De preferat este ca ecestea sa fie montate pe vehicule cu motoare ponderate, pentru un condus controlat si confortabil in lunile cu temperaturi scazute si precipitatii specifice iernii.

Ce este 3PMSF?

Pentru toti soferii, a fost creat marcajul 3PMSF (Three Peak Mountain Snow Flake), adica un simbol fulg de zapada pe fundalul a trei varfuri montane foarte usor de recunoscut. Acesta este singurul element care confirma proprietatile reale de iarna ale unei anvelope.

Modelele cu acest semn sunt potrivite pentru conditii atmosferice dure si nu isi pierd din proprietatile parametrilor la temperaturi negative. Marcajul 3PMSF, standardizat si controlat de autoritatile Uniunii Europene, garanteaza ca anvelopele indeplinesc cerintele testelor riguroase si ca sunt adecvate pentru utilizare in conditii atmosferice dure.

In general, toate modelele de iarna si destul de multe anvelope all season (de exemplu, Micheline CrossClimate, Kleber Quadraxer, Goodyear Vector 4Seasons, Debica Navigator, etc) oferite de producatorii mari si vandute in Europa, au marcaj M+S si 3PMSF.

Daca doriti sa faceti cea mai buna alegere pentru masina dumneavoastra, daca nu stiti sau aveti dubii in a alege anvelope de iarna sau anvelope all season, puteti apela cu incredere la cei de la Vadrexim.ro, nu doar pentru a cumpara de aici anvelope la un pret foarte bun ci si pentru a primi de la ei toate informatiile necesare alegerii anvelopelor care se potrivesc cel mai bine nevoilor si modului de utilizare a masinii de catre dumneavoastra.

Sursa foto: Vadrexim

Mai mult despre:

Comentarii: