Apa Nova avea propriul serviciu de SPIONAJ, in care lucrau fosti angajati ai serviciilor secrete

news

Apa Nova Bucuresti avea un serviciu de securitate format din fosti lucratori ai serviciilor de informatii, prin intermediul caruia se efectuau filaje si interceptari, se arata in referatul DNA cu propunerea de arestare preventiva a lui Costin Berevoianu, a lui Vlad Moisescu si a omului de afaceri Ovidiu Semenescu.

Potrivit sursei citate, prin intermediul acestui serviciu de securitate se dorea evitarea divulgarii de catre angajatii companiei a datelor care sa conduca la depistarea activitatilor ilegale pe care le derulau cei care controlau agentul economic.

‘Deosebit de important este si faptul ca la nivelul SC Apa Nova Bucuresti SA a fost instituit un serviciu de securitate format din fosti lucratori ai serviciilor de informatii care efectueaza filaje si interceptari in interesul persoanelor care controleaza agentul economic si care incearca in acest mod sa tina sub control divulgarea de catre angajatii companiei de date care sa conduca la depistarea activitatilor nelegale derulate. Tot pentru asigurarea confidentialitatii activitatilor ilicite derulate de aceasta companie au fost infiintate conturi bancare confidentiale prin intermediul carora sunt efectuate plati de catre persoane anume desemnate (Bruno Roche si Lalague Laurent)’, spun procurorii DNA Ploiesti.

Potrivit documentului citat, probele administrate in cauza de anchetatori au relevat intentia de a fi plasmuite documente care sa fie prezentate drept justificare pentru platile efectuate si care sa confere un caracter de legalitate acestora, in conditiile in care aceste documente nu au existat la momentul descinderii si ridicarii de inscrisuri de la sediul SC Apa Nova SA si SC Veolia Apa Servicii SRL de catre ofiterii DNA.

‘Mai mult, probele au relevat posibilitatea ascunderii unor documente in baza carora au fost efectuate plati presupus nelegale’, sustin procurorii, citati de Agerpres.

De asemenea, acestia arata ca in cauza a fost afectat ‘in mod grav’ parteneriatul strategic romano-francez transpus la nivel economic intr-o asociere publica privata, iar capusarea activitatii Apa Nova a condus la cresterea pretului serviciilor de apa si canalizare platit de locuitorii municipiului Bucuresti.

‘In speta, a fost afectat in mod grav parteneriatul strategic romano-francez transpus la nivel economic intr-o asociere publica privata in cadrul unor societati comerciale pe actiuni constituite sub forma unor agenti economici care fac parte din Grupul francez de firme Veolia, respectiv SC Apa Nova Bucuresti SA, prin capusarea activitatii cu diferiti agenti economici prin intermediul carora s-au scurs sume extrem de importante de bani in mod nelegal. Aceasta situatie a avut efect indirect inclusiv cresterea pretului serviciilor de apa si canalizare platit de locuitorii municipiului Bucuresti’, se arata in referatul DNA.

Procurorii anticoruptie cer arestarea celor trei inculpati din dosar, aratand ca activitatile nelegale retinute in sarcina lor s-au derulat pe o perioada lunga de timp, pana in prezent, pericolul pentru ordinea publica fiind ‘concret si actual’.

Totodata, exista indicii conform carora inculpatii sunt parte a unui mecanism infractional complex, avand ca obiect comiterea unor infractiuni de coruptie, iar destructurarea acestui mecanism presupune in mod obligatoriu izolarea tuturor persoanelor cu privire la care exista probe ca au comis infractiuni de genul celor retinute in aceasta cauza, astfel incat urmarirea penala sa se deruleze intr-un mod eficient, sustine DNA.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: