Apar deja semnele fraudei. In sistemul BEC se inregistreaza voturi in SUA cu 12 ore inainte de deschiderea sectiilor de vot

politica

Adrian Moraru, expert in politici publice, atrage atentia, sambata nopate, ca au inceput deja sa apara nereguli in privinta inregistrarii prezentei la vot. 

Moraru prezinta un prin-screen de pe site-ul BEC in care apare ca o persoana a r fi votat deja in Statele Unite cu 12 ore inainte de deschiderea sectiilor de vot.

„Prima neregula, daca nu semnul unei hotii: desi in SUA e abia sambata seara, iar sectiile se deschid peste 12 ore, deja avem o persoana care a votat!!!! Cum poti avea incredere in astfel de softuri?!?!?!”, a scris Adrian Moraru pe Facebook.

Votul in cadrul celor 441 de sectii organizate in strainatate se va desfasura pe durata a 33 de ore (25 mai ora 22.00 – 27 mai ora 7.00 cand se vor inchide sectiile de votare de pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii (Los Angeles, San Francisco, Sacramento, Seattle, Las Vegas, Phoenix, Portland) si cea de la Vancouver (Canada).

”Pentru asigurarea conditiilor optime de vot pentru toti cetatenii romani aflati in strainatate care doresc sa isi exercite dreptul de vot la unul sau la ambele scrutine din data de 26 mai 2019, in cele 441 de sectii de votare au fost trimise 4.000.500 atat pentru alegerile europarlamentare, cat si pentru referendumul national din 26 mai 2019”, a transmis MAE.

Lista sectiilor de votare organizate in strainatate si adresele acestora pot fi consultate pe pagina de internet a MAE.

Sectiile de votare din Romania se vor deschide duminica, la ora 7.00.

Mai mult despre: ,

Comentarii: