Apararea antiaeriana a Rusiei a doborat cinci drone in apropiere de Moscova. A fost vizat aeroportul international Vnukovo

externe

Rusia a declarat marti ca a doborat cinci drone ucrainene in regiunea Moscovei, calificand acest lucru drept un „act terorist” care a perturbat functionarea aeroportului international Vnukovo, relateaza presa rusa preluata de Kyiv Post.

„O incercare a regimului de la Kiev de a ataca o zona in care se afla infrastructura civila, inclusiv un aeroport care primeste zboruri internationale, este un nou act terorist”, a declarat purtatoarea de cuvant a Ministerului de Externe, Maria Zaharova, pe Telegram.

Armata rusa a declarat ca a doborat toate cele cinci drone si ca nu au existat pagube sau victime.

Patru drone au fost distruse de sistemele de aparare antiaeriana, in timp ce o a cincea a fost neutralizata prin „mijloace electronice” inainte de a se prabusi, a precizat aceasta.

Serviciile de urgenta citate de agentia de presa RIA Novosti au declarat ca una dintre drone a fost neutralizata la Kubinka, la aproximativ 40 de kilometri de aeroportul Vnukovo, a carui functionare a fost intrerupta pentru scurt timp de atac.

Mai multe zboruri au fost redirectionate catre alte aeroporturi, iar agentia rusa de transport aerian a precizat ca traficul la Vnukovo a fost reluat la ora 05:00 GMT.

Agentia Federala de Transport Aerian din Rusia a declarat ca alte aeroporturi din Moscova si din regiunea Moscovei functionau normal.

De asemenea, agentia de stat RIA Novosti a raportat ca doua drone au fost doborate in apropierea satului Valuevo din Noua Moscova, citand serviciile de urgenta.

Dronele au cazut pe un „camp deschis” si nu au fost raportate victime, a precizat agentia.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a numit-o „o alta tentativa de atac cu drone ucrainene”.

Atacurile cu drone au lovit orasele rusesti pe tot parcursul ofensivei Moscovei in Ucraina, dar s-au intensificat in ultimele luni.

Moscova si imprejurimile sale, aflate la aproximativ 500 de kilometri de granita ucraineana, au fost pana acum rareori vizate.

La inceputul lunii mai, doua drone au fost doborate deasupra Kremlinului, iar mai tarziu, in aceeasi luna, dronele au lovit zgarie-nori din Moscova.

Foto: ro.depositphotos.com

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: