Aparatorii violatorilor UMILESC o tara intreaga: „Poporul a primit paine, CIRC si sange”

news

Avocatul Bogdan Luca, aparatorul principalului lui Silviu Burada, principalul vinovat de violul in grup asupra elevei de 18 ani, jigneste o tara intreaga, sustinand ca „poporul a primit paine si circ” prin condamnarea acestora.

Unul din aparatorii celor sapte violatori, mai exact cel care a reprezentat interesele lui Silviu Burada, considera ca decizia instantei vasluiene a fost una nelegala si data sub presiune.

“Decizia instantei mi se pare fortata. Mai ales inlocuirea masurii controlului judiciar cu masura arestului preventiv pentru 30 de zile, care a fost data total nelegal, cu incalcarea tuturor normelor legale. A fost indreptata o eroare a procurorilor. Conform legii, motivele trebuiau facute sub forma scrisa si cu audierea inculpatilor. Acest lucru nu a fost facut. Ceea ce s-a intamplat vineri la Vaslui este exact ceea ce a vrut poporul: paine si circ, iar luni a primit si sange”, a spus avocatul Bogdan Luca, citat de Vremea Noua.

De asemenea, instanta nu a precizat un termen in care aparatorii violatorilor pot face contestatie la masura arestului preventiv dar, datorita articolelor din Codul Penal invocate, avocatii nu au posibilitatea unei contestatii. Chiar si asa, au fost formulate contestatii impotriva masurii arestului preventiv la Tribunalul Vaslui, dar judecatorii pot alege sa astepte motivarea sentintei data de catre Judecatoria Vaslui.

Si problema probelor a fost abordata de avocatul Bogdan Luca. Dupa ce luni a declarat apel la sentinta instantei vasluiene, acesta spera ca macar magistratii Curtii de Apel Iasi sa le dea voie aparatorilor celor sapte violatori sa administreze probele.

“La Vaslui nu imi explic ce s-a intamplat. Chiar daca si pe fondul judecatii au fost admise probele propuse de noi, la scurt timp vii si le respingi pe motiv ca nu mai sunt utile. Nu stiu ce sa cred si la presiunea cui a luat asemenea decizii judecatorul. A multimii, a presei, a Consiliului Superior al Magistraturii sau a Parchetului General”, a mai spus Bogdan Luca.

Tot el a mai declarat ca violatorii trebuie sa multumeasca celor din 1989 deoarece, dupa Revolutie, a fost abolita pedeapsa cu moartea. Altfel, existau sanse mari sa se ajunga si aici.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: