Aparatura de interceptare, depistata in biroul sefului de la Combaterea Criminalitatii Organizate

news

In biroul comisarului sef Vasile Costea, seful Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate (DCCO), a fost descoperita aparatura de inregistrare audio-video, anunta Just News. Dispozitivul era montat in aparatul de aer conditionat din incapere. 

Dispozitivul a fost descoperit in urma cu o luna, in timp ce politistii antidrog erau mutati din cladirea de pe strada Eforie din Capitala. Aparatura a fost trimisa la Institutul National de Expertiza Criminalistica pentru verificari.

La inceputul acestui an, in cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate (DCCO) a fost sustinut concursul pentru ocuparea functiei de director al serviciului antidrog. Sef de comisie a fost desemnat Vasile Costea, desi initial trebuia sa fie altcineva. Surse din institutie sustin ca postul era „rezervat” pentru comisarul-sef Victor Nistor, pupilul lui Vasile Costea. Lucru care s-a si intamplat, Victor Nistor fiind declarat admis. Ulterior, acesta a fost desemnat prin procedura paguboasa a imputernicirii, director adjunct al DCCO.

In luna februarie 2020, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anuntat masuri pentru combaterea infractiunilor in randul angajatilor MAI. El a dat exemplul unui politist antidrog de la Brigada pentru Combaterea Criminalitatii Organizate, care „s-a apropiat prea mult de infractori”.

„Un ofiter de la combaterea criminalitatii organizate, despre care aveam date si suspiciuni rezonabile ca s-a apropiat prea mult de infractori – si nu in sensul de a-i prinde, ci pentru a-i sprijini – a fost pus la dispozitia unitatii, i-a fost retras accesul la informatii clasificate si va fi sesizat Parchetul”, declara atunci Marcel Vela.

 

Mai mult despre:


Comentarii: