Apel catre Ramzan Kadirov: „Eliberati-o pe mama, ma predau” – Video

externe

Activistul cecen pentru drepturile omului Abubakar Yangulbaiev a dat publicitatii o inregistrare in care ii propune lui Ramzan Kadirov sa se predea in schimbul eliberarii mamei sale. In urma cu un an, mama sa a fost luata din Nijni Novgorod (Rusia) si dusa in Cecenia.

Potrivit activistului pentru drepturile omului, mama sa, Zarema Musayeva, a fost rapita de ceceniu si acum este tinuta ostatica, iar starea ei de sanatate se deterioreaza. Yangulbaiev a subliniat ca ea nu ar trebui sa „poarte responsabilitatea pentru actiunile fiilor sai” si s-a oferit sa se predea in schimbul ei.

La inceputul anului trecut, fortele de ordine cecene au luat-o pe Musayeva de la Nijni Novgorod si au dus-o la Groznii, capitala Ceceniei.

Ramzan Kadirov a sustinut ca femeia l-a atacat pe unul dintre ofiteri si ca, initial, aceasta a primit 15 zile de inchisoare. Ulterior, a fost acuzata de violenta impotriva unui reprezentant al autoritatilor, iar apoi de complicitate la frauda.

Zarema Musayeva este sotia fostului judecator al Curtii Supreme cecene Saidi Yangulbaiev. Dupa arestarea ei, barbatul a fugit din Rusia impreuna cu fiica sa. Fiii lor, pe care sustinatorii lui Kadirov ii suspecteaza ca au legaturi cu miscarea de opozitie 1ADAT traiesc de mai mult timp in strainatate.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: