Apel catre seful PSD: „Dragnea sa o tina acasa pe Dancila. Daca o mai lasa sa umble libera prin lume, va ajunge un pericol public”

politica

Presedintele PNL, Ludovic Orban, i-a cerut liderului PSD, Liviu Dragnea, “sa o tina acasa pe Viorica Dancila” si “sa nu o mai lase sa umble libera prin lume”, dupa ce aceasta a confundat capitala Muntenegru cu cea a regiunii Kosovo. Totusi, Orban afirma ca se indoieste ca Dragnea se poate “dispensa in acest moment de aceasta sluga care executa prosteste toate comenzile”.

„Ii solicit lui Dragnea sa o tina acasa pe Dancila. Daca o mai lasa sa umble libera prin lume, va ajunge un pericol public la adresa relatiilor internationale ale Romaniei. Ca mai face cate o gafa in fata Parlamentului sau la vreo emisiune televizata, ii mai putem trece cu vedere incapacitatea ei de a citi textele care ii sunt puse la dispozitie sau necunoasterea limbii romane. Daca este lasata in continuare sa umble libera prin lume, risca sa dinamiteze foarte multe relatii internationale. Gafa monumentala comisa in vizita in Muntenegru nu poate fi tratata la capitolul rasete si mergem mai departe”, a sustinut Ludovic Orban intr-o conferinta de presa.

El mai spus ca este inadmisibil sa nu cunosti numele capitalei tarii unde te deplasezi, iar in acest caz este mai grav faptul ca regiunea Kosovo nu este recunoscuta de Romania.

“Este inadmisibil ca atunci cand te deplasezi intr-o tara straina ca si prim-ministru sa nu cunosti numele capitalei tarii si mai mult decat atat, sa confunzi capitala tarii cu capitala unei alte tari, iar in cazul Pristina, Kosovo, este vorba de o tara pe care Romania a recunoscut-o, lucru care agraveaza si mai mult gafa monumentala comisa de premierul Dancila”, a declarat liderul PNL, citat de news.ro.

Ludovic Orban spune ca ar fi mai bune ca Viorica Dancila sa plece acasa, dar se indoieste ca Dragnea se poate dispensa in acest moment de aceasta sluga”.

“Sigur ca cel mai bine pentru si pentru Dancila, si pentru Romania ar fi sa plece de la Palatul Victoria, dar ma indoiesc ca Dragnea se poate dispensa in acest moment de aceasta sluga care executa prosteste toate comenzile”, a conchis el.

Premierul Viorica Dancila a sustinut miercuri o conferinta de presa comuna cu premierul muntenegrean Dusko Markovic, in care a spus ca se bucura sa fie la Pristina, capitala Kosovo, in loc sa spuna Podgorica, care este capitala Muntenegrului. In inregistrarea conferintei prezentata de Guvernul din Muntenegru, momentul in care premierul roman rosteste „Pristina” este fara sonor.

„Ma bucur sa fiu astazi la Pristina, in prima vizita a unui prim-ministru roman in Muntenegru”, a spus Dancila.

Translatorul a sesizat greseala si a spus Podgorica, care este, de fapt, capitala Muntenegrului.

De asemenea, Guvernul muntenegrean a cenzurat greseala facuta de prim-ministrul Viorica Dancila, pe linkul de pe site-ul Guvernului din Muntenegru catre inregistrarea conferintei de presa neauzindu-se, la minutul 6:03, cand Dancila rosteste „Pristina”. De asemenea, comentariile sunt dezactivate.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: