politica

Apel din PSD, chemare la rascoala: „Sa-l alungam pe Liviu Dragnea. Rusine noua, membrilor PSD, ca ne batem joc in asemenea hal de tara noastra”

Sorin Iliesiu, fost senator PSD si actual membru al Consiliului de Administratie al TVR din partea PSD, da publicitatii un apel in care le cere membrilor PSD de frunte sa-l „alunge” pe Liviu Dragnea de la varful partidului. „Rusine noua, membrilor PSD, ca ne batem joc in asemenea hal de tara noastra punand in fruntea Guvernului si a Parlamentului ‘personalitati ilustre’ precum Liviu Dragnea si marioneta lui, imbatabila campioana mondiala la incompetenta, la incultura generala si politica!”, se afirma in apel.

Iata apelul lui Iliesiu, intitulat „Apel de extrema urgenta catre liderii si parlamentarii PSD in ajun de Centenar”:

Multi cunoscuti ma someaza sa demisionez imediat din PSD pentru a ma delimita de „cancerul PSD si al Romaniei – Liviu Dragnea”. …Si imi spun: „Ai fost sef de promotie la facultate! Ai luat Marele Premiu in Spania in 1982, inainte ca Dragnea sa ajunga Repetent. Esti profesor universitar din 1990, esti doctor Magna cum laude, ai scris carti, ai fost revolutionar in 21 Decembrie 1989, ai castigat procesul cu ANI la Inalta Curte! I-ai filmat pe Cioran, pe Tutea, pe Regele Mihai. Ai fost premiat pentru creatiile tale! Cum poti sa stai langa Dragnea? Delimiteaza-te imediat de el si demisioneaza din PSD!”.

Iata ce le raspund: „I-am cerut de cateva ori demisia. El trebuie sa demisioneze, nu eu! Am intrat in PSD pentru ca incepuse sa se reformeze. Vreau sa contribui la renasterea adevaratului Partid Social Democrat care a existat in Romania inainte de comunism. Il mostenesc pe tatal meu care inca din anii 30 a fost militant social-democrat si luptator antifascist. Chiar daca in ultimii doi ani Dragnea a facut din PSD un partid totalitar, antidemocratic, orice facut are si desfacut. In PSD sunt destui oameni cinstiti si competenti… Am convingerea ca singura sansa a Romaniei e reformarea PSD!”

Dar Capul PSD, Liviu Dragnea, e preocupat doar sa scape de propriile-i dosare de coruptie, iar pestele de la Cap se-mpute. Capul PSD e si prim-ministru de facto! Capul PSD e si presedintele Camerei Deputatilor! Halal separare a puterilor in stat!

Un om cu trei dosare de coruptie, dintre care doua de mare coruptie, nu are voie sa mai stea nici macar o zi in fruntea PSD, darmite in fruntea tarii. Daca ar fi nevinovat, Dragnea ar solicita imperativ sa fie judecat urgent in toate dosarele ca sa demonstreze lumii intregi ca in fruntea PSD si a Romaniei nu e un super-corupt! Dar ii e frica de judecata pentru ca stie ca e vinovat.

Stimati lideri si parlamentari ai PSD,

Daca sunteti realmente patrioti, trebuie sa-l alungati azi (!) pe Dragnea din fruntea tarii, nu maine cand va fi prea tarziu. Prin tot ceea ce inseamna „Dragnea”, PSD batjocoreste Romania in cel mai inalt grad chiar de Centenar.

Va rog insistent, comparati-l pe presedintele de partid Dragnea cu presedintii partidelor care au faurit Romania Mare si au condus-o: Ion I. C. Bratianu, Iuliu Maniu, Ion Mihalache si social-democratul C-tin Titel Petrescu! Va intreb daca vreunul a avut dosar penal de coruptie…

Va rog sa-l comparati pe presedintele Camerei Deputatilor Dragnea cu presedintii Parlamentelor care au creat si au condus Romania Mare: Gheorghe Pop de Basesti, Pantelimon Halippa, Constantin Argetoianu sau Nicolae Iorga! Si va mai intreb: a avut vreunul dosar penal de coruptie?

Va mai rog sa-i comparati pe primul-ministru neoficial Liviu Dragnea si pe primul-ministru oficial Viorica Dancila, cu fostii prim-ministri Ion I. C. Bratianu, Nicolae Iorga, Take Ionescu, Octavian Goga, Alexandru Vaida Voevod, maresal Alexandru Averescu, C-tin Bratianu, Vintila Bratianu, Gh. Bratianu, I. Gh. Duca, Armand Calinescu! A avut careva dosar penal? Darmite doua dosare de mare coruptie!

Stimati lideri si parlamentari ai PSD, nici macar acum nu intrati in pamant de rusine?

Rusine noua, membrilor PSD, ca ne batem joc in asemenea hal de tara noastra punand in fruntea Guvernului si a Parlamentului „personalitati ilustre” precum Liviu Dragnea si marioneta lui, imbatabila campioana mondiala la incompetenta, la incultura generala si politica!

Suntem peste 500.000 de membri PSD care nu avem niciun dosar penal. De ce sa fie in fruntea PSD si a Romaniei singurul membru PSD cu trei dosare de coruptie dintre care doua de mare coruptie? Insusi Oficiul European de Lupta Anti-Frauda (OLAF) solicita recuperarea unui prejudiciu de 21 de milioane de Euro, si totusi nu avem nici un dram de rusine macar acum, in ajunul Centenarului?

Cu cat amanam mai mult, cu atat ne afundam mai rau in mocirla, tragand dupa noi Romania. …Dar asa ceva ar insemna un pacat de moarte, iar asemenea pacate nu se iarta nici la Judecata de Apoi!

Da Doamne acum (!), nu maine, nu poimaine, mintea de pe urma a liderilor PSD si a parlamentarilor PSD!

Cred ca solutia agreata de o majoritate larga pentru functia de presedinte interimar al PSD pana la viitorul congres ar fi secretar general Marian Neacsu, iar ca prim-ministru as vedea trei variante: (1) Corina Cretu – Comisar pentru Politica Regionala al Comisiei Europene – care cred ca ar fi cea mai buna solutie in acest moment; (2) Vasile Puscas – cel mai eficient promotor al Romaniei in UE si in SUA, sustinator convins al ideii de social-democratie in Europa; (3) Vasile Dancu – social-democrat si sociolog de inalta vocatie, eminent scriitor si profesor universitar.

Corina Cretu si Vasile Dancu sunt deosebit de cunoscuti in prezent, dar Vasile Puscas, cu toate ca are merite politice uriase, e mai putin cunoscut mai ales de cei tineri: a fost diplomatul care, foarte tanar fiind, a negociat cu succes la Washington, in anii 1992-94, re-acordarea Clauzei Natiunii celei mai Favorizate pentru Romania, privilegiu nesperat intr-o perioada in care tara noastra era considerata instabila democratic. In anii 2000-2004 d-l Puscas a fost Ministru Delegat pentru Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Datorita rezultatelor exceptionale ale dansului, presedintele Basescu si premierul Tariceanu au semnat in aprilie 2005 tratatul de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana. In prezent, d-l Vasile Puscas (in varsta de 66 de ani, membru PSD de 20 de ani) e deosebit de activ in calitate de Prof. Univ. Dr. la Facultatea de Studii Europene a Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, cea mai apreciata universitate din tara.

Stimati lideri si parlamentari ai PSD,

Macar acum, in al 12-lea ceas, in ajunul Centenarului Marii Uniri a Romanilor, aveti datoria de a decide ca Romania trebuie sa prezideze cu demnitate Consiliul Uniunii Europene, si ca acest lucru va fi posibil doar daca reprezentantul tarii noastre va fi un premier de calibru european precum Corina Cretu, Vasile Puscas, Vasile Dancu sau un alt membru PSD de acelasi calibru. Altfel, veti fi vinovati de inalta tradare iar poporul roman nu ne va uita niciodata (chiar daca ne va ierta intrucat, crestini fiind, avem privilegiul si sansa iertarii).

Stimati lideri si parlamentari ai PSD, sunt convins ca daca veti fi asa cum trebuie sa fiti, toti politicienii care doresc o Romanie demna, toti liderii de opinie de buna credinta, se vor solidariza cu milioane de romani si cu sute de mii de membri ai PSD care vor binele tarii, si vor manifesta impreuna, pasnic, in toata tara, pentru a-l convinge pe presedintele Iohannis sa numeasca un prim-ministru PSD de calibru european. Romanii au stiut intotdeauna sa fie uniti in momentele-cheie ale istoriei lor. Iar acum, la Centenarul Marii Uniri a Romanilor, avem datoria sacra de a fi uniti.

Dixi et salvavi animam meam! (Am spus si mi-am salvat sufletul!)

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Auzit-ati de-un Vilcean care musca din dusman?

Pentru ca se plictisesc teribil prin Parlament, tot scotand bilute din nas sau accesand de…

2 ore ago

Turbulente grave pe un zbor Londra-Singapore: un mort si 30 de raniti. Victimele nu purtau centura de singuranta

O persoana a murit si alte peste 30 au fost ranite intr-un zbor Singapore Airlines…

47 de minute ago

Judecatoarea lui Pascu se transfera de la Mangalia la Constanta. CSM i-a aprobat solicitarea

Judecatoarea Ioana Ancuta Popoviciu, cea care gestiona dosarul accidentului de la 2 Mai, de care…

40 de minute ago

In ce consta „sanctiunea maxima” pentru deputatul Vilceanu, dupa ce l-a batut pe deputatul Roman: Salariu mai mic cu 50% si reducerea timpului de vorbire in Parlament

Comisia juridica din Camera Deputatilor a aprobat, marti, la solicitarea Biroului Permanent, o sanctiune maxima…

56 de minute ago