APOCALIPSA pentru ISIS, jihadistii pierd „orasul din profetii”. Este lovitura mortala pentru islamisti

externe

Rebelii sirieni se apropiau marti de orasul Dabiq (nord), aflat sub controlul Statului Islamic (SI), dupa ce i-au alungat pe jihadisti din peste zece sate, a anuntat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP.

Fortele rebele se afla la 10 km de Dabiq, un oras din provincia Alep, de o importanta simbolica pentru SI, a indicat Rami Abdel Rahman, presedintele OSDO, care dispune de o vasta retea de militanti si de surse medicale in Siria.

”De la jumatatea lunii martie, combatantii rebeli si islamisti, sustinuti de Turcia, au preluat controlul unei zone de frontiera care se intinde pe 15 km”, a afirmat Abdel Rahman.

Formatiunile rebele, inclusiv gruparile islamiste Faylaq al-Sham si Brigazile Sultan Murad, au preluat controlul a 14 sate, a precizat presedintele OSDO, adaugand ca tirurile de artilerie ale armatei turce au contribuit la inaintarea ofensivei.

Dabiq are o importanta simbolica extraordinara pentru ISIS.  Statul Islamic afirma in materialele sale de propaganda ca asteapta sa infranga armata „cruciatilor” la Dabiq,  dupa are va incepe numaratoare inversa pana la apocalipsa.

„Sunt locatii clar specificate in profetii, precum Damasc din Siria si o zona mica din jurul Aleppo, numita Dabiq. Profetia despre Dabiq a tras atentia in mod special ISIS, se spune ca acolo va fi una dintre bataliile finale cu infidelii. Ei au tinut mortis sa captureze Dabiq, chiar daca nu are importanta militara. De altfel si publicatia ISIS editata in limba engleza se numeste Dabiq”, se afirma in cartea „The ISIS Apocalypse”, scrisa de americanul Will McCants, specialist in lumea araba la Institutul Brookings.

Citeste si: ISIS, ADEVARATUL lor scop nu este islamizarea: „Misiunea noastra finala este APOCALIPSA”

Dabiq a fost cucerit in august 2014 de catre Statul Islamic. In sec. al XVI-lea, Dabiq a fost teatrul unei batalii decisive in care otomanii i-au invins pe mamelucii veniti din Egipt si au intemeiat un imperiu pe care Statul Islamic il ia drept model.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: