APOCALIPSA politica: Merkel si partidul sau au ajuns la cel mai SCAZUT scor din ultimii 14 ani

externe

Cota de popularitate a aliantei conservatoare CDU-CSU a cancelarului german Angela Merkel a ajuns la cel mai scazut nivel din iulie 2002 din cauza politicii sale a frontierelor deschise pentru migranti, potrivit unui sondaj publicat duminica, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Conform sondajului publicat de cotidianul Bild am Sonntag, doar 34% dintre persoanele chestionate au afirmat ca au o opinie favorabila fata de Uniunea Crestin-Democrata (CDU) a Angelei Merkel si partenerul sau Uniunea Crestin-Sociala (CSU), in scadere cu doua procente.

Partidul Social Democrat — care face parte din coalitia la guvernare — a scazut cu un procent in intentiile de vot, ajungand la 24%, conform sondajului realizat in perioada 21—27 ianuarie in randul a 1.638 de persoane.

Pe de alta parte, partidul antiimigratie Alternativa pentru Germania (AfD), care a starnit un scandal sambata dupa ce a sugerat ca responsabilii de securitate de la frontiera ar trebui sa traga asupra migrantilor care incearca sa intre in tara ilegal, a atins un record de 12% din intentiile de vot, in crestere cu doua procente fata de precedentul sondaj publicat duminca trecuta.

Germania, care a primit 1,1 milioane de solicitanti de azil in 2015, se confrunta cu o crestere a ingrijorarilor populatiei legate de capacitatea sa de absorbtie a fluxului migratoriu masiv.

Politica Angelei Merkel in problema migrantilor este din ce in ce mai putin acceptata in tara sa: 40% dintre germani, potrivit unui sondaj publicat vineri de revista Focus, considera ca ar trebui sa renunte la functie din cauza politicii sale de primire a refugiatilor, chiar daca ea a anuntat recent o serie de restrictii privind imigratia.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: