Aproape 1.000 de migranti neinregistrati descoperiti in Serbia

externe

Un total de 4.835 de migranti si solicitanti de azil inregistrati se afla in prezent in centre de receptie in Serbia si se crede ca in tara mai exista alti 1.000 de migranti neinregistrati, a anuntat, luni, sefa Comisiei sarbe pentru refugiati si migratie, Natasa Stanisavljevic, potrivit Hina.

Stanisavljevic a subliniat ca Serbia are toleranta zero pentru persoanele care abuzeaza de ospitalitatea sa. Ea a spus ca de multe ori migrantii sunt abordati de traficanti care le promit sa ii duca in Europa Occidentala.

In urma cu trei zile, a avut loc o ampla operatiune a politiei care a vizat un conflict armat intre migranti in nordul regiunii sarbe Vojvodina, in apropierea frontierei cu Ungaria, unde politia a descoperit peste 600 de migranti si arme.

In Horgos si la Belgrad ar stationa cel putin 829 de oameni din mai multe tari. Ei nu au fost gasiti in sistemul de migratie si azil si politia i-a transportat in centre de primire, a declarat Ministerul de Interne sarb la finalul operatiunii.

Ruta Balcanilor de Vest prin Turcia, Bulgaria, Macedonia de Nord si Serbia ramane principala cale de migratie catre Uniunea Europeana, potrivit Frontex.

Majoritatea migrantilor care trec prin Balcani provin din Afganistan si Siria, in timp ce altii provin din tari din Orientul Mijlociu, Africa sau Asia.

Pe 15 noiembrie, Serbia, Austria si Ungaria au semnat la Belgrad un document privind consolidarea cooperarii trilaterale in combaterea migratiei ilegale.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: