Aprobare pentru protest in Piata Victoriei: 100 de tractoare, 100 TIR-uri fara remorca si 5.000 de oameni

news

Nicusor Dan, candidat unic, Bucuresti, PNL, USR, Forta Dreptei, PMP, REPER

Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, a anuntat, joi, ca autoritatile locale au aprobat organizarea unui protest, duminica, luni si marti, in Piata Constitutiei, cu participarea a 5.000 de persoane, 100 de tractoare si 100 de capete tractor de tir.

„Am aprobat un protest care nu va afecta traficul din Bucuresti. Acesta va avea loc duminica, luni si marti in parcarea din Piata Constitutiei si a fost aprobat pentru 5.000 de persoane, 100 de tractoare si 100 de capete tractor de tir”, a scris primarul general, pe Facebook.

In urma cu doua zile, Nicusor Dan anunta ca a respins o solicitare de protest a transportatorilor si a fermierilor deoarece „nu este rezonabila”.

Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, edilul preciza ca s-a solicitat ocuparea integrala, de vineri pana luni, a Pietei Victoriei si a strazilor adiacente, pentru 15.000 de masini si utilaje.

„Am respins solicitarea de protest a transportatorilor si a fermierilor pentru ca nu este rezonabila. Acestia au solicitat explicit ocuparea integrala de vineri pana luni a Pietei Victoriei si a strazilor adiacente, pentru 15.000 de masini si utilaje. Evident ca intregul transport ar fi fost blocat in Bucuresti. Cel mai mare protest autorizat cu masini a avut loc in 2017. Cele 3.800 de autoturisme au fost dispuse atunci in Piata Victoriei si de-a lungul Bulevardului Kiseleff, dar fara blocarea circulatiei. Dreptul la protest este consfintit de lege, insa fara perturbarea functionarii normale a drumurilor publice sau a transportului in comun. Vom aproba orice solicitare de protest care respecta legea, asa cum am facut si pana acum”, a subliniat primarul Capitalei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: