Apropiat al lui Ciolos: „Dan Barna este prostovan, smintit de putere. Mi-e rusine ca l-am sustinut”

analize

Valeriu Nicolae, un apropiat al lui Dacian Ciolos, afirma ca Dan Barba este „prostovan” si „smintit de putere” pentru ca a cerut ca raportul de candidati USR pe listele comune cu PLUS la locale sa fie de trei la unu.

„Singura logica a declaratiei lui Barna ca raportul in Alianta PLUS/USR va fi de 1 la 3 este ca puterea sminteste. Chiar nu cred ca are cum sa fie atat de prostovan. Pragmatic PLUS-ul ar trebui sa iasa din Alianta pentru ca asta le-ar creste semnificativ popularitatea si ar obliga o mobilizare a partidului.

Sanse sunt minime caci neconflictualitatea lui Dacian si a conducerii PLUS este remarcabila la fel de remarcabila ca si marlania asta super aroganta a echipei lui Barna. Barna se dovedeste a fi liderul perfect pentru PNL, partidul lui Nicusor Dan si indirect pentru PSD. Din pacate devine o catastrofa pentru Alianta. Sper sa ajute la ceva USR-ul desi sincer habar nu am cum. Imi este rusine ca l-am sustinut”, a scris Valeriu Nicolae pe Facebook.

Valeriu Nicolae a fost secretar de stat in Guvernul Ciolos si membru in echipa care a fondat PLUS. El a demisionat insa din PLUS cu putin timp inainte de alegerile europarlamentare.

USR a decis sambata ca raportul cu PLUS pe listele pentru alegerile locale, la care vor merge impreuna, sa fie de trei la unu.

USR argumenteaza decizia prin raportul de forte dintre cele doua partide care ar fi reflectat de ultimele sondaje de opinie si priveste listele pentru consiliile locale si judetene, scrie G4Media, care citeaza surse din partid. In cazul candidatilor pentru primarii, acestia vor fi stabiliti pe baza competitiei interne.

Pozitia USR va trebui negociata insa cu PLUS.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: