Aproximativ 2.500 de locuitori din orasul polonez Wroclaw au fost evacuati dupa ce a fost descoperita o bomba neexplodata de 250 de kilograme din Al Doilea Razboi Mondial

externe

Locuitorii din orasul Wroclaw, din sud-vestul Poloniei, au fost evacuati, vineri, dupa ce in timpul unor lucrari de reparatie a unei strazi, muncitorii au descoperit o bomba neexplodata din Al Doilea Razboi Mondial, potrivit Anadolu.

Bomba germana SC-250 ramasa din perioada razboiului, cu o greutate de 250 kg, a fost transportata la terenul de antrenament CSWiCh „Rakow Wielki” pentru dezamorsare. Operatiunea a durat doua ore.

Traficul auto si feroviar a fost suspendat si aproximativ 2.500 de persoane au fost evacuate din Nadodrze.

„Nu toti locuitorii au fost de acord sa-si paraseasca casele, iar autoritatile nu i-au putut forta sa faca acest lucru. Politia a emis un apel public de evacuare, invocand o amenintare la adresa sanatatii umane si a vietii cauzata de munitiile neexplodate”, a declarat purtatorul de cuvant al politiei, Aleksandra Freus, pentru postul TVN24.

In timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, orasul a cunoscut lupte grele si distrugeri. A devenit parte a Poloniei in 1945.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: