„Ar fi un gest suicidal”. Tariceanu este tot mai viteaz, lanseaza un nou avertisment adresat lui Klaus Iohannis

politica

Copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a declarat miercuri seara ca refuzarea celei de-a doua nominalizari a coalitiai PSD – ALDE pentru functia de prim ministru ar fi ”un gest suicidal” al presedintelui Klaus Iohannis, singura solutie fiind suspendarea sa din functie.

”Apreciez foarte clar si fara niciun fel de echivoc ca un al doilea raspuns (negativ – n.r.) ar fi un gest suicidal al presedintelui. Atunci, singura solutie care ne ramane la indemana, este, sigur, declansarea procedurii de suspendare. Nu vreau sa ajunge in aceasta situatie, vreau sa fiu foarte clar. Incalcarea Constitutiei nu poate fi tolerata, atitudinea de dispret fata de votul cetatenilor nu poate fi tolerata asa incat la un moment dat trebuie intreprins ceva. Sper sa n-ajungem in aceasta situatie”, a afirmat Calin Popescu Tariceanu, citat de Mediafax.

El a mai sustinut ca presedintele Klaus Iohannis si-a depasit cadrul constitutional atunci cand a refuzat desemnarea lui Sevil Shhaideh in functia de premier.

”Vreau sa fiu foarte clar asupra unui lucru. Asa cum si in cazul primului refuz nemotivat, presedintele depaseste cadrul constitutional, care ii confera rolul de a nominaliza un prim-ministru care urmeaza sa primeasca votul Parlamentului – increderea nu i-o da presedintele, ci Parlamentul, prin votul pe care il exprima. Daca presedintele refuza si a doua oara e clar ca ceea ce urmareste nu e altceva decat un joc de putere si amplificarea unei crize politice care i s-ar parea ca ii aduce avantaje. Atunci, sigur ca nu avem la dispozitie alte solutii politice inovatoare”, a mai spus Tariceanu.

Potrivit Constitutiei, in cazul in care presedintele Romaniei ar fi suspendat din functie, interimatul se asigura, in ordine, de presedintele Senatului sau de presedintele Camerei Deputatilor.

Un avertisment similar a venit miercuri si din partea liderului PSD, Liviu Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Comentarii: