Arabia Saudita a decis: Femeile sunt MAMIFERE, au aceleasi drepturi ca dromaderii si caprele

externe

Un gup de oameni de stiinta din Arabia Saudita a ajuns la concluzia ca femeile sunt mamifere si ca drepturile lor sunt aceleasi ca ale camilelor, dromaderilor si caprelor. Ce alte concluzii s-au tras pe marginea acestui subiect.

„Este un mare pas pentru toate femeile din Arabia Saudita. Poate parea prea devreme, poate parea si prea tarziu, dar este un pas inainte”, a declarat Colette Turcotte, purtatoare de cuvant la Femme Liberation-Action, scrie journaldemourreal.com, citat de evz.ro.

„Este cea mai fericita zi din viata mea”, a spus Julie Cousteau, purtatoare de cuvant la Amnistie International.

„Intr-un final, femeile nu vor mai fi considerate obiecte fara suflet, ci niste mamifere cu aceleasi drepturi ca alea animalelor din aceasta specie. Sunt inca departe de a fi considerate oameni, dar conditiile lor se vor imbunatati vizibil odata cu aceasta descoperire”, a completat aceasta.

Conform Comitetului de experti care a ajuns la aceasta concluzie, femeia ar fi lipsita de suflet, dar calitatile asemanatoare mamiferelor ar explica capacitatea lor de a procrea, a alapta.

Desi femeilor saudite li s-a permis, anul trecut, sa voteze si sa candideze, pentru prima data in istorie, iar cel putin 15 au fost alese in consilii locale, populatia feminina trebuie sa respecte, in continuare, foarte multe restrictii.

Una dintre interdictiile impuse femeilor din Arabia Saudita, nu de legislatie, ci de clericii sauditi, este condusul masinilor.

Jurnalistul saudit Talal Alharbi, de la Arab News, este de parere ca femeile ar trebui sa aiba voie sa conduca, dar doar ca sa isi duca membrii familiei la spital sau copiii la scoala. „Femeile ar trebui sa accepte lucrurile simple. Acesta este cel mai intelept lucru pe care l-ar putea face acum. Incapatanarea nu le ajuta”, a spus el.

O alta intedictie pentru femeile saudite este sa iasa singure din casa. Ele au un „mahram”, care le insoteste oriunde, inclusiv la cumparaturi sau la medic. Aceasta regula isi are radacinile in traditiile conservatoare si credintele religioase, potrivit carora libertatea oferita femeilor le-ar face mai vulnerabile la pacate, scrie The Guardian. O adolescenta care a fost violata de mai multi barbati a fost declarata vinovata, pentru ca nu a avut insotitor.

Femeile saudite trebuie sa limiteze timpul petrecut in prezenta barbatilor care nu le sunt rude.

De altfel, cele mai multe cladiri publice, inclusiv banci si universitati, au intrari separate pentru barbati si femei, potrivit Daily Telegraph.

Tot astfel, mijloacele de transport in public, plajele sau parcurile de distractie sunt, de asemenea, segregate, in cea mai mare parte a tarii.

Intre alte interdictii pentru femeile din Arabia Sudita se numara ca intre in cimitire, sa citeasca reviste de moda necenzurate sau sa cumpere papusi Barbie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: