Arabia Saudita il va DECAPITA in curand pe acest adolescent. A fost arestat cand avea 15 ani

externe

Familia adolescentului saudit, condamnat la moarte prin decapitare pentru ca a participat la un protest la varsta de 15 ani, cere ajutor.

Abdullah al-Zaher, acum in varsta de 19 ani, a fost arestat in martie 2012, dupa ce a participat la proteste, considerandu-se ca a fost batut si torturat pentru a semna o confesiune fara a i se asigura dreptul de a o citi sau de a se consulta cu parintii sau cu un avocat. Acesta se confrunta cu o serie de acuzatii, de la a fi oferit adapost pentru protestatari si a fi participat la demonstratii, pana la a fi incendiat o masina si a fi aruncat cu materiale explozive.

Zaher a fost condamnat la moarte prin decapitare in 2014, sentinta fiindu-i reconfirmata anul acesta, potrivit organizatiei pentru drepturile omului Reprive. Procurorul a cerut ca Zaher sa fie si crucificat dupa decapitare.

„Ajutati-ma sa-mi salvez fiul de la amenintarea cu moartea. Nu merita sa moara doar pentru ca a participat la un protest”, a spus tatal lui Zaher. Acesta a mai declarat ca Zaher i-a spus ca nu ar fi aruncat cu cocktail-uri Molotov la protest, informeaza Daily Mail. Tatal lui Zaher a declarat pentru The Guardian ca fiul sau este un om popular si pacifist si ca s-a dus la proteste nestiind exact impotriva a ce se protesteaza.

Organizatia Reprive a cerut ministrului de externe Phillip Hammond sa intervina in cazul lui Abdullah si in cele a inca doi adolescenti ce au participat la proteste, Ali al-Nimr si Dawoud al-Marhoon.

Cu doua saptamani in urma, presa saudita sugera ca guvernul s-ar pregati sa execute mai mult de 50 de prizonieri in aceeasi zi, inclusiv pe cei arestati in timpul protestelor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: