Arabia Saudita se pregateste sa DECAPITEZE peste 50 de oameni, „in acord cu SHARIA” – VIDEO socant

externe

Autoritatile saudite se pregatesc ca in zilele urmatoare sa decapiteze peste 50 de oameni, condamnati pentru „terorism”. Printre acestia se afla si trei tineri care la data arestarii erau minori.

Potrivit The Independent, executiile vor avea loc in mai multe orase din Arabia Saudita, cel mai probabil dupa rugaciunile de vineri.  Printre cei care vor fi executati se numara militanti pentru democratie si sapte membri ai unor organizatii shiite din regiunea Al-Awamiyah, bogata in petrol, care au declansat revolte impotriva guvernului sunit. Cu totii sunt acuzati de „terorism”.

Organizatii pentru apararea dreptului omului au anuntat ca multe dintre marturiile in baza carora au fost date condamnarile la moarte sunt obtinute cu ajutorul torturii. De la inceputul acestui an au fost decapitate in Arabia Saudita nu mai putin de 151 de persoane. Anul trecut au fost executati 90 de oameni.

Guvernul saudit a declarat, ca raspuns la acuzatiile organizatiilor internationale, ca sentintele de condamnare la moarte a fost corecte, in acord cu Sharia, legea islamica.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: