Arad: Contrabandisti de tigari retinuti cu focuri de arma dupa ce masina politiei a intrat in BMW-ul lor

news

barbat, socri, batuti, bara de fier beton, Iasiara

Joi seara o patrula de politie a intrat cu autospeciala in coliziune cu un BMW care nu a oprit la semnalele agentilor. Cei doi contrabandisti au vrut sa fuga, dar au renuntat dupa ce un politist a tras un foc de arma in aer. Cand au verificat autoturismul politistii au inteles de ce nu voiau sa fie controlati cei doi tineri: transportau 2500 de pachete de tigari netimbrate, scrie Aradon.

In seara de 30 martie, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Gurahont, au fost puse in aplicare 4 mandate de perchezitie, la mai multe adrese din localitatile Halmagiu si Varfurile.

„In cadrul acestor activitati, un tanar, de 25 de ani, din Halmagiu, in timp ce conducea un autoturism pe D.N. 79/A, intre Joia Mare si Buteni, a intrat in coliziune cu o autospeciala de politie, aflata in misiune. In urma evenimentului, a fost ranit usor (la prima vedere) un tanar de 22 de ani, pasager in autoturism, care a incercat sa fuga de la locul evenimentului. Acesta a fost imobilizat, fiind executat un foc in plan vertical (de avertisment)”, transmit politistii aradeni.

Testarea cu aparatul alcooltest a indicat ca niciunul dintre soferi nu consumase alcool. In autoturism au fost descoperite 50.000 de tigarete (2.500 de pachete), netimbrate, susceptibile a proveni din contrabanda, care au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor. Cei doi tineri au fost retinuti pentru 24 de ore, urmand a fi prezentati magistratilor Judecatoriei Gurahont, cu propunere de arestare preventiva.

Vineri dimineata au fost puse in executare 7 mandate de perchezitia domiciliara, in localitatile Halmagiu si Varfurile, la alte persoane banuite de contrabanda cu tigarete. Cercetarile sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Gurahont, urmand ca, la finalizarea acestora, sa fie luate masurile legale.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: