news

Arafat anunta ca masca devine obligatorie pe strada in localitatile cu incidenta de peste sase cazuri la mia de locuitori

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a declarat, sambata, ca in localitatile in care se inregistreaza o incidenta de peste sase cazuri de SARS-CoV-2 la mia de locuitori, purtarea mastii va fi obligatorie in aer liber, dar ca vor exista si anumite exceptii.

„La rata de peste sase la mie, da, va fi obligatorie (purtarea mastii in aer liber, n.r.), dar vor fi si exceptii, anumite activitati. Asta o veti vedea cand se va emite ordinul ministrului Sanatatii si ministrului Afacerilor Interne, in ziua de luni, care vor stabili si exceptiile, unde nu se poarta. De exemplu, daca sunt activitati sportive in parc, undeva, acolo nu se va purta. Dar in zonele care sunt aglomerate, in zonele unde exista risc de infectie, acolo se va purta. Dar se va emite un ordin comun al ministrului Sanatatii si ministrului Afacerilor Interne, care va stabili aceste exceptii. Va aparea, speram, in cadrul zilei de luni”, a aratat Arafat, intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Victoria.

Guvernul a aprobat sambata, prin hotarare, noile masuri de gestionare a pandemiei de COVID, stabilind ca in localitatile unde rata de incidenta depaseste 6 la mia de locuitori accesul la anumite activitati este permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boala, a anuntat seful DSU, Raed Arafat.

„Hotararea aprobata astazi va permite desfasurarea unor activitati doar pentru persoanele care sunt vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare si pentru persoanele care se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a si a 180-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu virusul, deci trecute prin boala. Aceste doua categorii vor avea anumite masuri care vor permite desfasurarea activitatilor peste 6 la mie”, a declarat Raed Arafat.

El a explicat de ce nu va mai fi permis si accesul persoanelor testate la respectivele activitati.

„Intrebarea ‘de ce nu permitem si testatilor?’ Exista un management al riscului aici, consideram activitatile care au fost reglementate ca activitati cu risc si pentru a reduce numarul celor care ajung la spitalizare la terapie intensiva; testatii pot sa se infecteze, pot sa aiba probleme si pot sa ajunga la terapie intensiva, motiv pentru care in zonele unde este riscul mai mare a ramas prelungirea unor activitati peste 6 la mie doar pentru persoanele vaccinate si persoanele care sunt trecute prin boala”, a precizat Arafat.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: rared arafat

Recent Posts

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

7 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

12 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

11 ore ago

SUA anunta noi sanctiuni in legatura transferurile de arme dinspre Coreea de Nord spre Rusia

Statele Unite au anuntat joi sanctiuni impotriva a doua persoane si trei companii din Rusia…

11 ore ago

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

11 ore ago