Arafat, campanie disperata de IMAGINE: „M-am saturat de MIZERIILE acestea. Vor sa-mi distruga credibilitatea”

news

Secretarul de stat Raed Arafat se afla intr-o ampla campanie de imagine, dupa ce a fost acuzat de Alianta Medicilor ca a incercat sa musamalizeze situatia reala si competenta din sistemul sanitar in tratarea ranitilor in incendiul de la Colectiv.

Miercuri, Raed Arafat s-a plans de „mizeriile” si „minciunile” carora trebuie sa le faca fata, in intimpul unei dezbateri si apoi intr-un interviu acordat pentru mariustuca.ro.

„Hai sa luam interventia – nu s-a gresit, haideti sa luam gestionarea la nivelul spitalelor – nu s-a gresit in situatia de dezastre, asta a fost o situatie de dezastre. S-a gresit din partea celor care arata cu degetul peste tot si acuza fara sa aiba informatii complete. Toata lumea are dreptul sa acuze. Noi, in Romania, in loc sa fim cu totii sudati pentru a face ceva, noi am creat doua tabere si am inceput sa aratam cu degetul”, a declarat, miercuri, Raed Arafat, citat de Agerpres.

Apoi, el a acordat un amplu interviu pentru site-ul lui Marius Tuca. Intrebarile adresate lui Arafat au fost slugarnice, menite sa il victimizeze. De exemplu: „Domnule ministru, sunt multe mizerii care ies la suprafata. V-ati saturat, veti ceda?”.

Iata ce a raspuns Arafat: „De mult m-am saturat de mizeriile acestea. De acum doi ani, de la tragedia din Apuseni , cand s-au spus multe minciuni care au fost demontate. M-am saturat de faptul ca intotdeauna trebuie sa raspund la acuzatii, la minciuni care n-au nici o baza in realitate. M-am saturat de incompetenta unora care scriu, fara documentare, fara a verifica, la comanda. Da, m-am saturat. Este clar. Dar promit un lucru: nu insemna ca ma las. Daca gresesc, superiorii mei pot spune ca nu mai au nevoie de mine si atunci plec. Dar la aceste presiuni ieftine, care nu au nici o baza, eu nu cedez”.

Arafat a mai spus ca Alianta Medicilor, o structura care grupeaza sute de oameni din sistemul medical, nu reprezinta „nimic” pentru el.

„Pentru mine nu reprezinta absolut nimic. Eu nu cred ca vorbeste in numele medicilor. Sunt cativa medici acolo, care nu cred ca atunci cand au facut aceste anunturi constientizau bine ce fac impotriva medicilor care au muncit in aceste zile. Pentru ca atunci cand iesi cu asemenea declaratii, inseamna ca ii ataci pe toti medicii ce au lucrat. Si ii acuzi pe toti ca musamalizeaza. Aici nu este o actiune limitata la Arafat, Banicioiu, profesorul Lascar. Daca ne acuzi pe noi ca am incercat sa musamalizam, in afara celor din asa-zisa Alianta medicilor, de fapt a unor medici, inseamna ca sunt atacati toti medicii care au lucrat de la Spitalul de Arsi, Bagdasar, Universitar, Floreasca, Elias… Sunt acuzati toti medicii ca musamalizeaza si ca nu spun adevarul. Poate cineva a dat o dispozitie. Imi pare rau, dar daca o iau asa, Alianta nu ii reprezinta pe medici, ci pe o parte care poate are niste interese, poate cineva vrea sa candideze la Colegiul Medicilor si ataca pe cineva care ii apara pe medici si sistemul”, a declarat Raed Arafat.

Citeste si: SE CONFIRMA. Banicioiu si Arafat au incercat sa MUSAMALIZEZE situatia reala si competenta din sistemul sanitar

El a mai explicat ca sunt interese „private” care doresc sa ii distruga credibilitatea.

„In spate este cineva care are un interes ca doctorul Arafat sa nu mai aiba credibilitate. Sunt interese ca credibilitatea doctorului Arafat sa fie distrusa. Si, incet, incet, o parte din populatie incepe sa-si piarda increderea. Pentru ca eu nu pot iesi de fiecare data sa explic tot ceea ce se lanseaza impotriva mea. Incerc sa raspund, dar nu intotdeauna am timp. Acesta este un mod de erodare a credibilitatii unei persoane, dar si a unui sistem”, a mai spus Arafat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: