„Ardealul se ridica”. Momente extraordinare, cum sunt intampinati pe drum clujenii care merg pe jos pentru a participa la „Marele Protest” din Bucuresti – Video

news

Cei cinci clujeni care au plecat pe jos pentru a participa la protestul din 20 ianuarie din Piata Universitatii au parte de o sustinere extraordinara din partea oamenilor pe care ii intalmesc pe drum.

„Este incredibil nivelul de simpatie populara pe care il are marsul in Mures. M-au oprit oamenii pe strada, in afara orasului soferii ne saluta si ne arata sustinerea lor.

Am oprit sa bem o cafea la o pensiune de pe marginea soselei si un grup din Cluj ne-a salutat si a cerut sa ne facem poze impreuna. Toti ne spun ca vin la Bucuresti in 20 ianuarie 2018. Ardealul se ridica, oamenii au inteles aici ca e bai mare”, scrie Malin Bot pe Facebook, dupa ce s-a intalnit cu cei cinci la Targu-Mures.

Cativa clujeni au pornit, miercuri, pe jos, catre Bucuresti, intr-un ‘Mars al sperantei’, dupa cum il numesc, sperand sa ajunga in 20 ianuarie in Capitala, unde vor sa participe la mitingul de protest fata de modificarile aduse legilor Justitiei.

Protestatarii, care au pornit miercuri din centrul orasului Cluj-Napoca, si-au propus sa parcurga cate 40 de kilometri pe zi si spera ca pe drum sa li se alature si alti oameni.

„Vrem, prin acest mars, sa spunem raspicat ca nu dorim modificarea legilor justitiei. Este forma noastra de protest. Mesajul nostru este „Toata lumea la Bucuresti”, trebuie sa fim cat mai multi acolo. Vom merge pe drum, in sir indian si mi-as dori ca la intrarea in Bucuresti sa fie un sir de 2 kilometri si sa ne intalnim toti clujenii care vor merge la miting pentru a merge impreuna in Piata Universitatii. Cand am avut aceasta initiativa, m-am intrebat cui ne adresam si am spus ca ne adresam bucurestenilor. Daca noi venim pe jos din Cluj, si ei trebuie sa iasa din blocuri, sa vina in strada, sa protesteze”, a spus Sorin Bobis, organizatorul actiunii.

Micul grup este format din Sorin Bobis, care a spus ca a participat si la Revolutia din decembrie 1989, alaturi de care va merge si fiul sau, care este adolescent, o tanara de etnie maghiara din Targu Mures si un francez care traieste de 15 ani in Romania. Grupului i se vor alatura si patru persoane cu deficiente de vedere. O masina care va cara bagajele va insoti grupul pe tot traseul, pana la Bucuresti. Cazarea se va face la pensiuni de pe traseu.

Traseul pe care l-au ales clujenii trece prin Turda – Targu Mures – Sighisoara – Brasov – Ploiesti – Bucuresti, cu punct final Piata Universitatii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: