Arderea Coranului in Suedia a declansat proteste la Bagdad

externe

Zeci de irakieni au protestat, joi, in fata Ambasadei Suediei din Bagdad, dupa ce un barbat a ars un Coran in fata unei moschei din Stockholm, potrivit Reuters.

Unii dintre protestatari au incendiat un steag in culorile curcubeului reprezentand comunitatea LGBT si multi au tinut Coranul si portretele clericului siit irakian Moqtada al-Sadr si au scandat „da, da Coranului”.

Guvernele mai multor tari musulmane, printre care Irak, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Iordania si Maroc au protestat fata de incident.

In permisul emis pentru demonstratia de miercuri, politia suedeza a spus ca, desi „ar putea avea consecinte pentru politica externa”, riscurile de securitate si consecintele legate de arderea Coranului nu au fost de asa natura incat cererea sa fie respinsa.

Clericul Sadr le-a cerut adeptilor sai sa sustina protestul si sa ceara expulzarea ambasadorului suedez, ruperea legaturilor cu Suedia si sa continue sa arda steagul LGBT pana in a opta zi a lunii Muharram pentru ca „asta ii irita cel mai mult”, a spus el intr-un comunicat.

„Ambasadorul ar trebui sa plece si… ambasada nu ar trebui sa fie deloc in Irak…”, a spus protestatarul Moamal Abbas.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: