Are cele mai mari sanse sa devina urmatorul PAPA: „Musulmanii vor sa cucereasca Europa. Dumnezeu sa aiba mila de noi”

externe

Cardinalul austriac Christoph Schoenborn avertizeaza ca musulmanii vor sa eradicheze cretinismul si ca intentioneaza sa cucereasca Europa.  Schoenborn este cotat ca persoana cu cele mai mari sanse de a deveni urmatorul papa, scrie Express.

„Va ajunge Europa sa fie cucerita de islam? Multi musulmani doresc asta si spun: Europa este scopul final”, a declarat cardinalul, in timpul unei ceremonii religioase la Viena. El l-a rugat pe Dumnezeu sa aiba mila de Europa si de oamenii de aici, despre care spune ca „sunt in pericol de a li se confisca mostenirea crestina”.

Cardinalul a adaugat ca europenii simt deja aceasta pierdere, „nu din punct de vedere economic, ci din punct de vedere uman si in privinta chestiunilor religioase”.

Declaratiile prelatului, care este si arhipescop al Vienei, au loc in contextul in care Austria celebreaza 333 de ani de la batalia pentru Viena. In anul 1683, fortele unite ale crestinilor au reusit sa invinga o armata de 100.000 de oameni a Imperiului Otoman. Armata crestinilor a fost condusa de regele polonez Ioan al III-lea Sobieski. Cetatea Vienei era aparata doar de 10.000 de oameni, turcii fiind luati prin surprindere si apoi pusi pe fuga de cavaleria poloneza.

Ceremoniile de comemorare a evenimentelor de atunci au loc in timp ce relatiile dintre Austria si Turcia se inrautatesc tot mai mult. Turcia si-a rechemat ambasadorul de la Viena, acuzant guvernul austriac ca sprijina terorismul si islamofobia.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: