Are coronavirus si preotul care le cerea „babutelor” sa faca „gargara cu apa, sare, agheasma si albastru de metil” pentru a evita infectarea

news

Parintele Calistrat Chifan, de la Manastirea Vladiceni, care le recomanda enoriasilor sa faca gargara cu apa si sare si sa foloseasca agheasma, tuica si albastru de metil pentru a preveni imbolnavirea cu noul coronavirus, a anuntat, pe pagina sa de Facebook, ca a fost infectat cu SARS-CoV-2 si ca se afla in spital, informeaza News.ro.

Preotul Calistrat Chifan, care este urmarit pe Facebook de peste 750.000 de persoane, are blog personal si este o prezenta activa in mass media si social media, povestea, in urma cu o luna si jumatate ca le invata pe enoriasele sale, unele fiind nonagenare, sa se apere de virus cu tuica, gargara cu apa si sare si albastru de metil.

„Despre virus as spune eu ceva simplut acuma, care este naiva situatia, ca prima vedere. Noi ne protejam cu masca, dar daca el este de ordinul nanomilimetrilor, nici nu se vede cu ochiul liber, e o particula minuscula care circula prin respiratie o imprastii, dar intrebarea este daca ochiul este umed, nu s-ar putea lipi de ochi, pentru ca e tot o zona umeda? Daca ia contact cu urechea, care raspunde cu nasul, ORL-ul, nu tot poate sa intre? Cand este sa te intalnesti cu virusul sau ai cartea lui de vizita, il gasesti. Deci daca nu este sa te intalnesti, nu este te intalnesti. Eu sunt precaut, dar am alta parere, am alta viziune asupra acestei probleme. Am vazut foarte multi oameni care au ajuns sa intre intr-o panica nebuna de aceasta problema a vriusului, deci efectiv au devenit isterici ca sa folosesc un cuvant simplu.

(…) Eu pe toate babutele mele le-am invatat, pe cele mai in varsta – si am in varsta, vorbesc de 92 de ani, de 93 de ani – ele vin in fiecare miercuri la maslu si zic: «Nu te-ai intalnit cu COVID-ul?» «Nu, ca am facut ce mi-ati spus!» Si ce le-am spus? Niste masuri de igiena foarte simple: in fiecare dimineata, pranz si seara gargara cu apa calda si sare ca sa se curete zona bucala pentru ca sarea e cel mai bun dezinfectant batranesc de cand e tara si pamantul, dupa aceea dimineata la sculare o gura de tuicuta dupa ce ai luat agheazma si anafura, pentru ca alcoolul este cel mai bun dezinfectant, dupa aceea este acest tratament, caruia nimeni nu-i da importanta, e o pastila foarte simpla cu albastru de metil care e tot un dezinfectant, mai ieftin”, declara preotul in a doua jumatate a lunii iulie, intr- emisiune.

La acel moment preotul spunea ca pe 7 iulie facuse o testare, pentru ca a plecat in Corfu – Grecia si a trebuit sa faca testul, care a iesit negativ. In urma cu cateva ore, preotul a anuntat pe Facebook ca a fost infectat cu SARS-CoV-2.

„Am sa va reamintesc, ca o tuse seaca, fortata si necontrolata a pus stapanire pe sistemul meu respirator, de aceea am luat decizia cu prezentarea la spital de buna voie. Fara simptome specifice, de virus Covid 19, luni la analiza sangelui s-a confirmat testul ca fiind pozitiv. Diagnosticul este sub controlul specialistului, doamna doctor profesor de la Spitalul Infectioase-Iasi, sunt bine, sunt sub tratament cu antibiotice, sunt in rezerva spitalului, sub monitorizare si repaus, nu este absolut nici o conspiratie, totul este cat se poate de normal, in cateva zile voi fi la chilie, dupa decizia specialistului cu tratamentul efectuat conform protocolului de spitalizare. Probabil, pare putin dificil, faptul ca 10 sau 12 zile trebuie voi avea repaus si distanta fata de credinciosi, dar astea sunt regulile igienico-sanitare”, le-a transmis preotul urmaritorilor sai.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: