„Are Victor Ponta dosar la DNA?” Ce raspunde Laura Codruta Kovesi

news

Sefa DNA a fost intrebata, intr-un interviu acordat jurnalistului Dan Turturica, daca Victor Ponta este anchetat in acest moment in vreun dosar. Ea a raspuns ca „pana la acest moment” Ponta nu are niciun dosar.

„O alta persoana al carei nume a fost vehiculat in cazul Sova este premierul Victor Ponta. Este Victor Ponta anchetat in vreun dosar al DNA?
L.C.K.: Pana la acest moment nu are calitatea de suspect sau inculpat in niciun dosar DNA.

Alt dosar in care a fost vehiculat numele lui Victor Ponta ca potential inculpat este cel privind ordonanta de urgenta prin care un vicepresedinte al ASF a fost inlaturat din functie. Dosar in care ar fi trebuit anchetat si fostul ministru de Finante, Daniel Chitoiu. Este Ponta anchetat in acest dosar?
L.C.K.: Dosarul a fost finalizat prin trimiterea in judecata a lui Dan Rusanu, premierul nu are calitate in acest dosar. Cat  despre domnul Chitoiu nu am primit aviz de inceperea urmaririi penale din partea Parlamentului motiv pentru care nu am putut sa investigam acea parte din dosar. Nu am putut sa facem nicio investigatie cu privire la acea infractiune pentru care il suspectam. Nu am putut sa ii luam nici macar declaratii. Acea parte a anchetei este inchisa din cauza parlamentului.

Dar implicarea lui Victor Ponta in dosarul Duicu?
L.C.K.: Dosarul este finalizat prin trimiterea in judecata, se judeca la Curtea de Apel Bucuresti. Nici in acest dosar, premierul Victor Ponta nu are nicio calitate. Din probele administrate in cauza nu a rezultat ca ar fi avut vreo implicare in faptele comise de domnul Duicu. Aici noi vorbim de probe si de ce putem dovedi. Nu ne putem baza invinuirile pe prezumtii sau perceptii.

Dar implicarea sa in dosarul votului in strainatate?
L.C.K.: Dosarul se afla in lucru, este un dosar complex care vizeaza foarte multe persoane care au domiciliul in strainatate, sute de persoane. Avem nevoie de foarte multe informatii din strainatate si de aceea nu cred c-o sa il putem finaliza intr-o luna, doua. Pot sa va spun insa ca se lucreaza la el”.

Interviul a fost publicat pe turturica.ro

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: