Arest de lux pentru fugarul Ghita. Galerie foto din penitenciarul sarbesc in care este inchis patronul RTV

news

Dupa patru luni de zile in care a fugit de autoritati, Sebastian Ghita a fost capturat saptamana trecuta in Serbia. De atunci, fugarul se afla in arest, pentru ca nu cumva sa dispara in timpul procedurii de extradare.

Jurnalistii de la Digi24 au mers in Serbia si prezinta imagini din arestul de lux in care este incarcerat Sebastian Ghita.

2

Judecatorii sarbi spun ca trateaza cazul lui Sebastian Ghita cu maxima atentie.

„S-a dispus retinerea lui pentru doua luni, pentru ca magistratii suspectau ca ar putea fugi pe perioada procedurilor de extradare. Decizia poate fi contestata de avocatul sau in termen de trei zile, incepand cu 14 aprilie. Potrivit legilor noastre, in termen de 18 zile, autoritatile romane trebuie sa trimita scrisoare de derogare si actele necesare, termen care poate fi prelungit pana la maximum 40 de zile. In cazul in care Romania nu trimite documentele la timp, Sebastian Ghita va fi eliberat”, a explicat purtatoarea de cuvant a Inaltei Curti de Justitie din Belgrad, Bojana Stankovici.

arest-serbia-2 5

De asemenea, Revista 22 scrie ca penitenciarul sarbesc Okruzni Zatvor ofera conditii extrem de bune: toate obiectele sunt noi, foarte bine intretinute, totul straluceste de curatenie. Toaletele sunt curate, iar paturile arata ca la hotel. Penitenciarul ofera si programe de divertisment.

6
7

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a afirmat marti ca procedura de extradare a lui Sebastian Ghita este pregatita, insa sunt asteptate deciziile instantelor de judecata.

„Ne aflam in acest moment in situatia in care asteptam de la instantele de judecata incheierile de verificare a temeiniciei legalitatii declansarii procedurii de extradare. In momentul in care primim de la instantele de judecata respectivele incheieri, respectivele hotarari, declansam procedura de extradare, adica cererea. Ministerul Justitie are deja pregatita acea procedura, cerere, asteptam incheierile de la instantele de judecata si imediat, imediat, in minutul urmator dam drumul la procedura. Pana atunci prevederile legale ne obliga sa ramanem in asteptare, sa asteptam de la instantele de judecata”, a explicat Tudorel Toader.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: