Arestari in Germania. Extremisti care planuiau atacuri impotriva refugiatilor si musulmanilor au fost saltati

externe

Politia germana a operat sambata primele arestari dupa ce in ajun a efectuat raiduri in sase landuri in cautarea de probe impotriva membrilor unei presupuse organizatii teroriste de extrema dreapta, a anuntat un purtator de cuvant al Parchetului federal german, citat de Agerpres.

Vineri, politia a retinut patru persoane suspectate de apartenenta la gruparea principala si alte opt banuite de sprijin in favoarea grupului principal, promitand sa ofere sprijin financiar, sa procure arme si sa acorde ajutor la viitoare atacuri.

Toti cei vizati sunt cetateni germani, cu varste cuprinse intre 31 de ani si 60 de ani.

Gruparea, ce ar fi fost fondata in 2019, este investigata pornind de la suspiciunea initiala ca planuia atacuri impotriva unor politicieni, solicitanti de azil si musulmani.

Raidurile de vineri au avut loc in landurile Baden-Wurttemberg, Bavaria, Saxonia Inferioara, Renania de Nord-Westfalia, Renania-Palatinat si Saxonia-Anhalt.

Sambata au fost emise mandate de arestare pe numele unui barbat identificat drept Tony E, din Saxonia Inferioara, suspectat a fi membru al gruparii, precum si pe numele a cinci presupusi sustinatori din landurile Saxonia-Anhalt, Bavaria si Renania de Nord-Westfalia.

Printre cei arestati se afla si un ofiter de politie din Renania de Nord-Westfalia, potrivit autoritatilor din acest land. El este banuit ca face parte din gruparea principala.

Ceilalti doi membri ai acesteia sunt Michael B si Thomas N, din landurile Baden-Wurttemberg si Renania de Nord-Westfalia.

Conform procurorilor germani, gruparea s-a intrunit de cateva ori, iar membrii sai au comunicat prin telefon si pe Whatsapp. Intalnirile erau coordonate de catre Werner S. O astfel de reuniune a avut loc pe 8 februarie in orasul Minden, din nord-vestul Germaniei, serviciile de securitate monitorizand intalnirea.

Mai mult despre:

Comentarii: