Arestata in Rusia pentru ca protesta cu o coala alba: „Ce ar fi de scris? Este atat de clar” – Video

externe

Protestatarii din Rusia folosesc o noua tehnica pentru a evita condamnarile la inchisoare. Ei folosesc pancarte cu simboluri inofensive sau pur si simplu coli albe pentru a-si manifestat opozitia fata de razboiul din Ucraina.

Iata pentru ce fost arestat un protestatar in orasul Ivanovo din Rusia:

O tanara a fost arestata pentru ca tinea o coala alba in mana.

„Ca in vechea anecdota sovietica despre omul care arunca pliante in Piata Rosie.

– De ce nu este scris nimic pe ele?
– Ce este de scris? Este atat de clar.

Traim intr-o distopie si in interiorul anecdotei sovietice”, a notat Andrei Kolesnikov.

Rusii care spun ca le este rusine de „operatiunea militara speciala” declansata de Kremlin in Ucraina nu sunt rusi adevarati, a declarat vineri purtatorul de cuvant al presedintiei ruse Dmitri Peskov, citat de Reuters, transmite Agerpres.

„Unui rus adevarat nu ii este niciodata rusine sa fie rus”, a spus Peskov in cadrul unei conferinte de presa, intrebat despre sloganul „Mi-e rusine sa fiu rus!” pe care unii cetateni rusi il scandeaza atat in interiorul Federatiei Ruse, cat si in afara ei.

„Daca cineva spune astfel de lucruri inseamna ca nu este pur si simplu rus si nu avem nicio pretentie fata de o astfel de persoana. Nu este cu noi”, a insistat purtatorul de cuvant al Kremlinului, citat de RIA Novosti.

Peskov a mai spus ca sentimentele antirusesti sunt periculos de ridicate in Occident si a declarat ca spera ca lideri occidentali sa inceteze sa mai alimenteze o astfel de rusofobie.

Desi conform sondajelor comandate de autoritati, majoritatea rusilor sustin invazia Rusiei in Ucraina, sunt multi care denunta „operatiunea speciala” a autoritatilor.

Grupul de monitorizare a protestelor OVD Info afirma ca 13.908 persoane au fost retinute la manifestatii impotriva razboiului in Rusia de la declansarea invaziei.

Solicitat sa comenteze invazia Kremlinului in Ucraina de catre o publicatie de la Kiev, fostul magnat al petrolului, Mihail Hodorkovski, in prezent unul dintre criticii presedintelui Vladimir Putin, a spus printre lacrimi: „Iertati-ne!”, conform Gordon.ua.

Mai mult despre: ,

Comentarii: