Argumente incredibile aduse de Tudorel Toader in fata CCR pentru a forta revocarea lui Kovesi: „Presedintele incalca principiul independentei procurorilor”

news

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, joi, in fata CCR ca presedintele Iohannis a „incalcat principiul independentei procurorilor” prin refuzul sau de a accepta revocarea din functie a procurorului sef al DNA.

„Presedintele a blocat pur si simplu procedura de revocare. Unui demers managerial a opus un demers politic. Presedintele Romaniei s-a asumat rolul de decident politc. Este un refuz care incalca principiul independentei procurorilor.

Prin conduita sa presedintele a inteles sa inlature apriori orice colaborare loiala, sa blocheze orice incercare de revocare”, a declarat Toader.

El a cerut CCR sa oblige presedintele Romaniei sa emita decretul de revocare din functie a lui Kovesi.

Curtea Constitutionala dezbate joi sesizarea Cabinetului Dancila privind existenta unui conflict Guvern – Presedinte ca urmare a respingerii cererii de revocare a sefei DNA Laura Coruta Kovesi.

Ministrul Justitiei Tudorel Toader a anuntat sambata ca va merge personal la Curtea Constitutionala cand se va dezbate sesizarea privind existenta unui conflict Guvern – Presedinte ca urmare a respingerii cererii de revocare a sefei DNA Laura Coruta Kovesi, precizand ca premierul Viorica Dancila i-a cerut acest lucu. El a apreciat ca presedintele Klaus Iohannis a incalcat Constitutia, aceasta fiind si ratiunea sesizarii.

Intrebat care va fi argumentul forte pe care il va invoca, el a raspuns: “Neconstitutionalitatea, comportamentul si crearea unui blocaj institutional intre presedintele Romaniei, pe de o parte, ministrul Justitiei, parte a Guvernului in acelasi timp”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: