Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a sfintit crucile unei noi biserici cocotat pe o macara – VIDEO

news

IPS Teodosie, sfintire, biserica, macara

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a sfintit noile cruci ale unei biserici reabilitate din localitatea Agigea, de pe o macara, fiind urcat deasupra turlelor lacasului de cult.

Referitor la gestul acestuia, purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Tomisului, Mircea Cristian Pricop, a explicat, luni seara, ca crucile fusesera amplasate pe turle fara a fi sfintite si, pentru a nu fi coborate, ierarhul a optat pentru varianta folosirii unei macarale.

“Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Teodosie a oficiat slujba sfintirii lucrarilor de infrumusetare a bisericii ‘Sfantul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir’ din localitatea Agigea, duminica, pe 29 octombrie 2023. In cadrul acestei slujbe este necesar actul sfintirii celor trei cruci noi ale turlelor bisericii.

Intrucat crucile au fost amplasate pe turle anticipat, fara a fi sfintite, existau doua variante:

1 Erau coborate crucile de pe turle, fapt care ar fi implicat un efort suplimentar si substantial atat din partea comunitatii, cat si a constructorului;

2 Cu ajutorul si in prezenta unui specialist de la protectia muncii, cu toate masurile de siguranta luate, ierarhul sa urce cu un elevator spre a sfinti crucile deja fixate pe acoperisul turlelor”, a transmis reprezentantul Arhiepiscopiei Tomisului.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: